Naslovna - Novosti - Hronika - Bjelopoljac najmlađi višestruki ubica: Sa 14 godina ubio svoju porodicu, pa sebe
Saobraćajna nesreća Kod Kosića poginuo muškarac

Bjelopoljac najmlađi višestruki ubica: Sa 14 godina ubio svoju porodicu, pa sebe


U Crnoj Gori, u posljednje vrijeme, desila su se ubistva koja su potresla cijelu državu pa i zemlje regiona. Od početka godine rubrika crne hronike „trpi“ jedne od najjezivijih i najbolnijih ubistava. Od februara do maja ubijena su dva dječaka – jednoipogodišnji mališan umro je kada ga je brutalno ubio partner njegove majke, a onda u maju i drugi tromjesečni maleni anđeo biva ubijen kada ga je ona koja ga je i rodila, udavila.

Da to ne bude malo, zločin iz strasti zaledio je krv u žilama mnogima, kada je tijelo Anastasije Lašmanove pronađeno 11. maja u njenom stanu u kotorskom naselju Dobrota. Ona je navodno bila u emotivnoj vezi sa Arsenijem Stanovićem koji je  zvanično osumnjičen za ubistvo, a za njim je policija raspisala potjernicu. Stravičnih zločina bilo je i ranije u Crnoj Gori, a jedan koji zasigurno pamte mnogi je onaj koji je zavio u crno bjelopoljsko selo Čokrilje.

U selu Čokrilje, u bjelopoljskoj opštini 14. februar, ne baš tako daleke 1993. godine, bio je koban za porodicu Cerović. Niko nije ni mogao naslutiti da bi četrnaestogodišnjak mogao počiniti masakr nad svojom porodicom. Šta je dječaka naveo da ubije svoju porodicu, a potom presudi i sebi, i nakon 25 godina, nije poznato sa sigurnošću.

Momčilo Cerović (14) je u porodičnoj kući uveče, ubio svoga oca Mlađena (45), majku Milevu (43), brata Mila( 20), sestrića J.T. koji je imao nepune tri godine i babu Mitru (70). Nakom stravičnog čina dječak je, kako je to istraga utvrdila, pucao u sebe iz automatske puške.

Istraga nije sa sigurnošću otkrila šta je dječaka navelo da policijskom trakom zatvori vrata porodičnog doma. Kako to već biva, nakon svakog ubistva nastaje priča od riječi onih koji su bili bliski stradalima i ubici, pa i oni koji su nešto o tome čuli i u prolazu. Tako je nakon tragedije spominjano da je dječak bio ljut na svoju porodicu, jer je navodno promijenio školu u kojoj je tada išao.

Mješta njegovog sela govori su da je Cerović bio vrlo vješt sa oružjem, te da je bio dobar strijelac za svoje godine. Ipak, jasan motiv ovog višetsrukog ubistva nikada neće biti otkriven.

(Standard)

Takođe pogledajte

Maloljetniku za ubistvo djevojke maksimalno tri godine

Maloljetni Nikšićanin koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanke K.R. (18) upućen je u Centar za …

Nikšić: Kod Krupca pronađeno beživotno tijelo

U topolama kod nikšićkog jezera Krupac, u kanalu iza brane, pronađeno je beživotno tijelo mlađe …

Оставите одговор

%d bloggers like this: