Naslovna - Kultura - Kuliranje - Čuvajte se opasnog VIRUSA iz Facebook Messengera: Može vam preuzeti nalog

Čuvajte se opasnog VIRUSA iz Facebook Messengera: Može vam preuzeti nalog

Zloćudni softver u obliku videa može da pokrene vaš računar da “rudari” kriptovalute u korist hakera, ali i da im omogući pristup korisničkom nalogu na Facebooku.
Sajberkriminalci koriste Facebookov Messenger kako bi putem njega zarazili računar, otkrili su istraživači kompanje za računarsku bezbjednost Trend Micro.

“Digmine”, kako je zlonamjerni softver nazvan, nastoji da zarazi što je više moguće kompjutera kako bi svojim autorima obezbijedio izvor monera (vrsta kriptovalute, slična bitkoinu).

“Digmine” izgleda kao video datoteka. Funkcioniše šireći se putem FB Messengera, i to verzijom za desktop račune na Google Chromeu.

Ovaj softver ne treba potcjenjivati, budući da može da posluži kao alat pomoću koga bi kriminalci mogli da u potpunosti preuzmu korisnički nalog na Facebooku i nastave da napadaju kontakte korisničkog naloga, ali i da znatno uspore rad računara, piše Independent.

Stručnjaci za računarsku bezbjednost ističu da, zbog ogromnog rasta vrijednosti bitkoina tokom 2017. godine, ubuduće možemo očekivati više zlonamjernih softvera ove vrste.

B92

Takođe pogledajte

Šta je ISTINA o ŽIVOM PIJESKU?!

Ova opasnost se prvi put pojavila u standardnom holivudskom scenariju: bespomoćna žrtva zakorači na tlo …

KONKURS: XX CRNOGORSKI FESTIVAL HUMORA, SATIRE I KARIKATURE

Related

Оставите одговор

%d bloggers like this: