DJEČJI RADOVI U TERAKOTI PONOVO U PROSTORU ZA UMJETNOST

Izložba dječjih radova, polaznika kreativne vajarske radionice umjetnice Nade Kažić, otvorena je i ovog maja u Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro. Izloženo je devetnaest radova u tehnici terakota čija tema je bila IGRA U ŠUMI.

Svoja djela izložili su:

Mia Avilez, Andrija Banović, Luka Banović, Lara Dlabač, Viktor Dlabač, Ivana Đurašković, Milorad Gojković, Sofija Gojković, Marta Grgurević, Petar Kažić, Luka Pešić, Lena Raičević, Ana Rakićević, Vidak Stojović, Dina Sutaj, Andrea Šaban, Lazar Šćepanović, Mateja Vuksanović i Mina Vuksanović.

„ U šumi nikad nije sve isto i na istom mjestu. Sve je u igri, kako životinje koje prolaze, tako i biljke koje rastu. Raspon ide od duboke tame do prekrasnog raja. Čak i zvukovi koji se čuju i ukrštaju daju posebnu čar i atmosferu. Tu se dešava mnogo toga, raznih scena i događaja, okupljanja čopora i usamljenih lovaca, prepunih gnijezda i napuštenih isto tako. Sve je puno šumova, vidljivih i nevidljivih bića. To je razlog da i ove godine nastavimo sa igrom pod nazivom „ Igra u šumi“.

Izložba nas uvodi u dramatični pejzaž šume ispunjen raznim bićima i situacijama u koje uranjamo gledajući razne scene.

Ova zanimljiva družina, različitih radova od terakote, nudi nam osjećaje i straha i opasnosti, a isto tako čudesni nestvarni svijet vila i čarobnjaka. Značajan je momenat igre koja nas uvodi u dubine zelenih predjela šume gdje je sve moguće. Zato možemo vidjeti Krokoždera, vilino kolo, demona, životinje koje posmatraju ili odmaraju i puno drugih zanimljivih ostvarenja.

Boja je naravno vjerni pratilac terakote, tako da nam približava razne emocije u ovoj zanimljivoj i čudesnoj igri.

Odškrinite vrata naše šume, čudesno je, toplo i istinito.“ Ovim riječima izložbu je otvorila umjetnica Nada Kažić.