Naslovna - Novosti - Društvo - Elektronski servis eRecept
elektronski servis erecept

Elektronski servis eRecept

Novi servis eRecept koji je u upotrebi od 08.12.2017. godine, namijenjen pacijentima i osiguranicima Fonda za zdravstveno osiguranje, predstavlja uvod u sledeću fazu unapređenja zdravstvenog informacionog sistema – isključivanje štampane verzije recepta.

eRecept je elektronski servis koji omogućava pacijentima uvid u propisane i realizovane recepte, putem interneta uz korišćenje naprednih tehnologija i uređaja (PC, SmartPhone, Tablet uređaji i dr.). Pacijenti putem svog naloga na Portalu eZdravlje (www.ezdravlje.me) ili korišćenjem mobilnih aplikacija “eZdravlje.me” za Android i IOS operativne sisteme, u svakom trenutku mogu pregledati informacije o receptima koji su aktivni, kao i o receptima koji su realizovani u poslednjih 6 mjeseci. U okviru propisanih nalazi se spisak svih recepata koji su trenutno aktivni, odnosno nerealizovani.

Za svaki recept ponaosob ponuđene su osnovne i bitne informacije za pacijenta, kao što su: period važenja recepta, propisana terapija i dr. U okviru realizovanih nalazi se spisak svih recepata koji su realizovani u poslednjih pola godine, sa dodatnim informacijama o datumu realizacije, izdatom lijeku, apoteci u kojoj je izdata terapija i dr.

Pored navedenog u pripremi je elektronski servis koji se odnosi na eNalaz, odnosno mogućnost da pacijenti na portalu eZdravlje u okviru svog naloga, izvrše uvid u laboratorijske nalaze.

 

Servis mogu koristiti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su registrovani kod izabranih doktora u Domovima zdravlja. Za pristup navedenom servisu zainteresovani osiguranici moraju imati korisnički nalog i lozinku (PIN). Korisnički nalog je broj zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), dok lozinku (PIN) za pristup dodjeljuje izabrani doktor prilikom posjete u domu zdravlja. Uz lozinku (PIN), svaki osiguranik dobija osnovne informacije o načinu pristupa Portalu.

Takođe pogledajte

Uskoro 26. Podgorički maraton, polumaraton kreće iz Danilovgrada

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  izabran je za predsjednika Organizacionog odbora. 26. Podgoričkog maratona, odlučeno …

AGP: “Biće prijavljeni svi koji se ne pridržavaju komunalnog reda”

Autonomni građanski pokret je danas u okviru svojih aktivnosti imao ekološku intervenciju u Spužu. Naime, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: