Naslovna - Novosti - Društvo - EU planira da ukine roming između EU i Zapadnog Balkana
roming

EU planira da ukine roming između EU i Zapadnog Balkana

Evropska komesarka zadužena za digitalnu politiku Marija Gabrijel objaviće na samitu u Bugarskoj u maju iduće godine plan za ukidanje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Gabrijel je za portal EURACTIV.com rekla da će predstaviti detaljan set mjera na sastanku o proširenju zabrane naplate rominga u EU na Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Na tome trenutno rade pravni savjetnici Evropske komisije, objavio je briselski portal.

Bugarska, koja 1. januara preuzima šestomjesečno rotirajuće predsjedavanje EU, 17. maja 2018. godine biće domaćin samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

U EU se od 15. juna ne naplaćuje roming i građani Unije mogu širom bloka da zovu, šalju poruke i pretražuju internet na svojim mobilnim uređajima po istoj cijeni kao da su kod kuće.

Ipak, komesarka je istakla da ne može da kaže koliko bi vremena moglo da prođe prije nego što sporazum o ukidanju rominga između EU i zapadnobalkanskih zemalja stupi na snagu.

“Zaista mi je važno da ne rasplamsavam očekivanja koja nisu izvodljiva i realna. EU je za to trebalo deset godina … Treba da ostanemo mirni i uradimo to veoma ozbiljno jer su očekivanja u regionu ogromna”, kazala je Marija Gabrijel.

Izvor Bankar.me

Takođe pogledajte

Poslijepodne ponegdje kiša

U Crnoj Gori danas prijepodne će biti pretežno ili djelimično sunčano, a tokom jutra na …

Manifestacija “Rijekom Zetom 2019” u Danilovgradu

Nakon završenih takmičenja muzički spektakl se nastavio na gradskom trgu gdje su publiku zabavljali dječiji …

Оставите одговор

%d bloggers like this: