Naslovna - Novosti - Društvo - Godinu i po dana kriju dokaze o udesu!
Godinu i po dana kriju dokaze

Godinu i po dana kriju dokaze o udesu!

 

Podgoričanin Zlatko Dobrović ukazuje na propuste Osnovnog državnog tužilaštva, vezane za slučaj u kome je pretrpio fizičke povrede usled saobraćajne nezgode koja ga je zadesila u avgustu 2016. godine. Kako Dobrović navodi u obraćanju, a koje prenosimo u cjelosti, sumnja da se radi o slučaju opstrukcije i zataškavanja.

Obraćam Vam se povodom saobraćajne nezgode, koja se dogodila 12.08.2016. godine na magistralnom putu Podgorica  – Golubovci, u blizini „Tehno Puta”, u kojoj sam učestvovao kao biciklista, bio udaren od strane automobila, i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede,  zbog koje sam proveo 12 dana u bolnici, od toga 7 dana bio u polusvjesnom stanju, kao i 21 dan rehabilitacije u Institutu Dr „Simo Milošević” u Igalu, kao i bukvalno momentalnog ostanka bez posla, zbog psihofizičke nemogućnosti da radim, kao i zbog toga što nisam imao ugovor o radu.

Naime, prošlo je već godinu i tri mjeseca od kada sam imao saobraćajnu nezgodu, a ja još uvijek nisam pozvan da dam izjavu kao učesnik u istoj. Takođe, ne mogu da saznam gdje se nalazi biciklo, koje sam vozio, i koje je kako je u zapisniku navedeno pretrpjelo veliku štetu, a koje je sa druge strane jedan od glavnih dokaza u postupku pred nadležnim sudom, kao ni fotografije sa uviđaja, bez obzira na to što je u zapisniku navedeno da su napravljene fotografije tokom uviđaja. S obzirom da sam se već nekoliko puta obraćao starješini osnovnog državnog tužilaštva pismenim i usmenim putem da mi se omogući uvid u fotografije, i da mi se obrazloži po kojem osnovu je donesen takav nalaz kakav je donesen od strane vještaka saobraćajne struke, ja još uvijek nisam dobio odgovor, i imam pravo da sumnjam da se vrši opstrukcija cijelog slučaja. Koincidencije radi, strukovni sam inženjer saobraćaja, pa iako nemam puno iskustva u struci, neke stvari su mi očigledne.

 

” Da li bi se možda nešto uradilo da me je nekim slučajem ubio⁈ ” sa pravom se pita Dobrović.

 

Moram istaći da je lice, koje me je udarilo, vozilo neregistrovano vozilo, bez položenog vozačkog ispita, sa 0,32 promila alkohola u krvi, i ne želeći nikog unaprijed da okrivim, mislim da su u ovom slučaju same ove činjenice apsolutno na mojoj strani. Takođe bih napomenuo da se ne radi o maloljetnoj osobi, već o osobi koja ima 23 godine.

S obzirom da se naši sudovi nerijetko hvale pozitivnim i pravičnim presudama, i ažurnošću, ja se pitam da li je moguće da sam ovoliko čekao na nalaz vještaka, i da li je moguće da postoji ovoliko propusta od strane osnovnog državnog tužilaštva⁈ Da li je moguće da se od nečega što je očigledno napravi situacija kao da sam ja skakao po nečijim kolima biciklom, i da se svi dokazi namjeste da su protiv mene, i da se nalaz vještaka donosi na osnovu izjave lica koje me je udarilo, a da zbog opstrukcije tužilaštva ne mogu da dobijem uvid u iste, i pokrenem postupak pred nadležnim sudom, i izborim se za pravdu? Da li bi se možda nešto uradilo da me je nekim slučajem ubio⁈

Moje mišljenje je da se slučaj namjerno odugovlači i na neki način zataškava, jer sam već uputio nekoliko prigovora i zahtjeva, na koje su se iz osnovnog tužilaštva bukvalno oglušili, pa bih ovim putem da pozovem Vrhovnog državnog tužioca, gospodina Ivicu Stankovića, da hitno reaguje i da vidi kako se  i šta radi u našim sudovima, i da mi pomogne da dođem do prave istine i pravde u ovom slučaju.

Takođe pogledajte

Danilovgradski DPS jednoglasno za Đukanovića

“Sa sastanaka svih mjesnih odbora poslata je jasna i snažna poruka podrške, naporima Vlade i …

Radionica u OŠ “Milosav Koljenšić, Slap: “Promocija pristupa pravdi za svu djecu u Crnoj Gori”

U organizaciji Ombudsmana i Centra za prava djeteta, a uz podršku UNICEF-a, školu na Slapu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: