ZA DODJELU DRŽAVNE NAGRADE „OKTOIH“ DIREKTORICI OSNOVNE ŠKOLE „VUKO JOVOVIĆ“ DANILOVGRAD, NATAŠI VULETIĆ

Na sjednici NVO Otvorena škola koja je održana 7.11. 2019. godine Skupština ove nevladine organizacije donijela je jednoglasno odluku za pokretanje inicijative za dodjelu državne nagrade „Oktoih“ direktorici JUOŠ „Vuko Jovović“ Danilovgrad.

Nataša Vuletić je u zajednici prepoznata kao karakterna, obrazovana i sposobna osoba, i zato vas pozivam da joj damo podršku, jer je po našem mišljenju nagradu „Oktoih“ Nataša Vuletić u potpunosti zaslužuje. – stoji u saopštenju ove NVO na Facebook-u.

Nataša Vuletić rođena je 1967. godine u Nikšiću, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Potiče iz ugledne nikšićke porodice Gardašević, čiji su roditelji bili ugledni prosvetni radnici. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu, čime je stekla zvanje Profesor razredne nastave. Od 1999. do 2008. godine radi kao učiteljica u školi „Milosav Koljenšić“ na Slapu.

Na predlog dotadašnjeg direktora Veljka Mijatovića, prepoznata kao odličan profesor i pedagog koji ima viziju razvoja škole, od 2008. do 2018. godine obavlja funkciju direktora škole „Milosav Koljenšić“ na Slapu, gdje je uložila ogromne napore i trud za očuvanje seoskih škola, kako matične „Milosav Koljenšić, tako i svih područnih jedinica koje joj pripadaju. Veliko zalaganje i ogromna energija doprinijeli su da se ova škola kojoj je prijetilo gašenje ne zatvori, već da zaživi. Omogućavajući učenicima da imaju modernu i stručno zastupljenu nastavu, radila je na uslovima rada u školi tako da uslovi koji su stečeni njenim radom i zalaganjem ne odstupaju ni od najsavremenijih škola na nivou države. Entuzijazam u njenom radu zabilježio je i tadašnji glavni prosvjetni inspektor Miomir Anđić koji je okarakterisao da su škola i školsko okruženje (dvorište) dobili potpuno novi sjaj njenim dolaskom.

Prilikom posjete Nadzorne službe od strane Zavoda za školstvo, karakteristike koji je dobila za cjelokupan rad (rukovođenje školom, materijalne uslove, etos škole…), ocijenjene su najvećom ocjenom. Od strane roditelja i učenika takođe je ocijenjena kao odličan direktor. – navodi se dalje.

Od aprila 2018. godine stupa na funkciju direktora JUOŠ „Vuko Jovović“. U rekordnom roku je uspjela da omogući potpuno renoviranje 3 područne škole „od poda do krova“, renoviranje matične škole. Otvorila je modernu kafeteriju za učenike. Ono što je značajno ne samo za školu nego i za cijeli grad jeste otvaranje školskog poligona u vrijednosti od 50.000 eura čime su stvoreni uslovi za savremenu nastavu fizikog vaspitanja, takmičenja, kao i dostupnost omladini grada za sportske aktivnosti i širenju zdravih stilova života. Tuče i svađe koje su do njenog dolaska bile svakodnevica sada su prošlost. Učenici se druže i na odmorima ne izlaze van školskog dvorišta, čime se razvija pravi učenički ambijent kako u školi tako i u školskom dvorištu.

Vršeći višegodišnji monitoring njenog rada kao kompetentna organizacija čiji je glavna oblast djelovanja obrazovanje, saglasni smo da direktorica Nataša Vuletić u potpunosti zaslužuje ovu nagradu. – zaključuje se.

Danilovgrad, Izvršni direktor
7.11.2019. godine NVO Otvorena škola
Tatjana Đurović