JPU "Irena Radović": "Ala je lep ovaj svet" - Volim Danilovgrad
Connect with us

Mladi

JPU “Irena Radović”: “Ala je lep ovaj svet”

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Jelena Lakić, vaspitačica JPU “Irena Radović”, pripremila je aktivnost na temu,, Ekologija” uz recitaciju pjesme ,,Ala je lijep ovaj svijet”.

Aktivnost sadrži aplikacije svega onoga sto našu planetu Zemlju čini ljepšom.

Ostani doma i igraj se doma.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Nakon sjajnih reakcija publike, predstava “Gorski Vijenac: Magnovenije osjećanja” ponovo u Centru za kulturu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Predstava Omladinskog Servisa Danilovgrad “Gorski Vijenac: Magnovenije osjećanja”, zbog sjajnih reakcija publike i ogromnog interesovanja odigrati ponovo, sjutra veče 2. juna u 20h u sali Centra za Kulturu Danilovgrad.

Velika je privilegija i zadovoljstvo da u našem gradu imamo projekat koji je okupio i mobilisao toliko mladih ljudi, da rade i stvaraju na njemu, a još veća sreća i ponos da imamo sjajne reakcije i interesovanje mladih da ovu predstavu pogleda, da svoj sud i razvija osjećaj za kulturu i lijepo, saopštili su iz Omladinskog servisa Danilovgrad.

Iz Omladinskog servisa su najavili da će nastaviti da rade na sličnim programima, koji, kako kažu, dokazuju da su mladi ljudi aktivni kreatori i konzumenti kulturnih sadržaja.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Nikolina Milić i Ivan Šćepanović pobjednici Međunarodne olimpijade znanja iz ruskog jezika

Published

on

By

Foto Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš"

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Prvo mjesto za učenike Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, Nikolinu Milić i Ivana Šćepanovića, na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz ruskog jezika!

Kako su naveli iz danilovgradske Gimnazije 22. maja je održano finale druge Olimpijade iz znanja ruskog kao stranog u Hrvatskoj na kojoj je učestvovao 71 učesnik iz 14 zemalja.

Jedan od zadataka Olimpijade bio je napisati esej na temu “Čovjek i svemir” koja je data povodom obilježavanja šezdesetogodišnjice od prvog leta u svemir Jurija Gagarina. U finale se plasiralo 29 učesnika koji su bili odvojeni u različite kategorije, među njima i đaci Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, Nikolina Milić i Ivan Šćepanović kao jedini gimnazijalci koji su se takmičili u kategoriji B1 nivoa znanja ruskog jezika. Pobjednici su odlučeni prema rezultatima eseja i intervjua koji su organizovani putem Zoom-a.

Ovo je druga Olimpijada iz znanja ruskog jezika održana na inicijativu Hrvatskog društva nastavnika ruskog jezika i književnosti.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
19°
Сунчано
05:3720:01 CEST
Осећај: 19°C
Ветар: 8km/h NNW
Влажност: 54%
Притисак: 1015.58mbar
УВ индекс: 0
СреЧетПет
37/22°C
34/20°C
31/18°C

Facebook

Najčitanije