Privilegija je biti u društvu mladih, pametnih, kreativnih i ambicioznih ljudi koji će koliko sjutra graditi ljepšu budućnost rodnog mjesta i Crne Gore, poručila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Ona je juče sa saradnicima u zgradi lokalne uprave organizovala prijem za najbolje đake osnovnih škola i Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, koji su tokom minulog školovanja imali odličan uspjeh i primjereno vladanje.

„Ovaj grad se ponosi vašim znanjem i što je mnogo važnije velikom željom da nastavite istim tempom“, obratila se predsjednica Kovačević lučonošama i istakla da će u opštinskom budžetu uvjek biti sredstava za unapređivanje, obrazovanje i vaspitanje kao i za stipendiranje budućih akademskih građana.

 

Diplomu „Luča“ iz OŠ „Njegoš“ u Spužu dobili su Danko Barović, Slađana Damjanović i Valentina Ristić dok su u OŠ „Vuko Jovović“ prednjačili Nenad Popović, Ognjen Kovačević, Nemanja Simović, Nikolina Milić, Maša Šaletić, Varija Pavićević, Leon Vukićević, Tijana Sekulić, Ksenija Popović, Miloš Iković, Ksenija Stanišić i Mihailo Drašković. Najbolji gimnazijalci su Teodora Grozdanić, Andrija Pavićević, Milena Vučeljić, Marina Radulović, Monika Mazreku, Marija Đurišić, Nemanja Mijović, Ivana Burić, Jelena Drakić, Milica Šuškavčević, Damjan Dendić, Dušan Golubović, Milica Komnenović, Nađa Dragović, Igor Aleksić, Zorica Dragović, Saša Mišković, Nevena Pavićević,Matija Simonović, Jana Stamatović, Aleksandra Žurić, Dušan Ružić, Nikolina Grgurović, Anđela Đurišić, Isidora Vojvodić, Zoran Popović, Marko Terzić, Nemanja Rabrenović, Marko Radunović, Vuk Knežević, Balša Kovačević, Andrija Petrović, Doris Lalević, Mirjana Balandžić, Mia Maraš, Anastasija Bojić, Danilo Bulatović, Marija Kalezić, Anastasija Zuber, Dimitrije Radusinović, Vuk Adžić, Milena Šćekić, Nataša Raičević i Katarina Šćepanović koja je ponijela epitet đaka generacije.

 

U ime osnovaca zahvalio se Ognjen Kovačević, dok je Katarina Šćepanović obećala da će opravdati uloženi trud i nastavnika i roditelja za ostvarene rezultate te da će nastaviti sa radom kako bi sticali nova znanja i usavršavali postojeća.

“Ova nagrada je ogromni podstrek za dalje školovanje. Pred našom generacijom ima pregršt izazova jer živimo u svijetu koji se svakodnevno mijenja. Samim tim obrazovanjem se otvaraju novi vidici i nećemo se zastrašiti bijegom iz zone konfora naprotiv težićemo novim dostignućima i promjenama”, rekla je Šćepanović.