Naslovna - Novosti - Hronika - Moguće još potresa u Crnoj Gori
Zemljotres

Moguće još potresa u Crnoj Gori

Nakon niza zemljotresa koji su pogodili sjever Crne Gore, očekuje se još potresa čiji se intezitet ne može predvidjeti, kazao je za CdM Mirin Čaveliš iz Zavoda za seizmologiju.

Prema njegovim riječima, Crna Gora se nalazi na jako trusnom predjelu.

“Zemljotres u Crnoj Gori se osjetio na cijelom Balkanu, pa su pozivi dolazili sa svih strana. U toku dana instrumenti su zabilježili više desetina zemljotresa, nakon prvog, najjačeg, čiji je intezitet bio 5,1 po Rihterovoj skali. Očekuje se još potresa čiji se intezitet ne može predvidjeti”, istakao je Čaveliš.

SJEVER CRNE GORE POGODIO ZEMLJOTRES

Zavod za seizmologiju registrovao je u 11 sati i 46 minuta zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale, sedam kilometara sjeverozapadno od Plava. Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara, a iz Zavoda su kazali da je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području.

Opštinskom štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda u Plavu prijavljena su znatnija oštećenja na preko 70 kuća.

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova poručili da nema razloga za paniku i da su na raspolaganju svi raspoloživi resursi sistema zaštite i spašavanja, koji će biti angažovani ukoliko se za to ukaže potreba.

O današnjem događaju u Crnoj Gori pisali su i svjetski mediji poput Fox Newsa i Breaking Newsa.

Takođe pogledajte

Saobraćajna nezgoda na Bogetićima: Jedna osoba povrijeđena

U sudaru je učestvovalo troje vozila U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 13 časova …

Bogićevići

Bogićevići: Deponija raste

Još jedna crna tačka u blizini gradskog jezgra, na koju još uvijek niko od nadležnih …

Оставите одговор

%d bloggers like this: