Naslovna - Novosti - Društvo - POTPISAN UGOVOR IZMEĐU MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA I OPŠTINE DANILOVGRAD

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA I OPŠTINE DANILOVGRAD

Dana 12.01.2018. godine, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, potpisali su Ugovor o ustupanju na privremeno upravljanje i korišćenje poslovnog prostora u svojini Crne Gore Opštini Danilovgrad, bez nadoknade, za potrebe JU Dnevnog centra za djecu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Opštini Danilovgrad.
Objekat se nalazi u ulici Jefta Šćepanovića Čaja, površine 212m2 sa pripadajućim zemljištem površine 1.918 m2. Ukupna vrijednost projekta je oko 190.000,00 €.
Ministar rada i socijalog staranja, Kemal Purišić je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, na ovaj način potvrđuje značaj pružanja usluga socijalne i dječije zaštite, posebno usluge koje su namijenjene najranjivijim kategorijama stanovništva. Ukazao je da na ovaj način Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada socijalnog staranja nastavlja podršku Opštini Danilovgrad koja je uvijek pokazivala senzibilitet prema ovoj kategoriji stanovništva.
Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je istakao zadovoljstvo povodom potpisivanja Ugovora o ustupanju poslovnog prostora koji će zadovoljiti sve ono što je potrebno djeci i omladini sa smetnjama i teškoćama u razvoju, uz isticanje zahvalnosti Vladi Crne Gore i Ministarstvu rada i socijalnog staranja za podršku na realizaciji projekta. Osvrnuvši se na projekte realizovane u prethodnoj godini, koji su takođe bili usmjereni na poboljšanje uslova života građana, ukazao je na značaj ovog objekta, obzirom da će u istom boraviti članovi Udruženja djece i roditelja sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“, koje je lokalna uprava i do sada podržavala.
PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Takođe pogledajte

Uskoro 26. Podgorički maraton, polumaraton kreće iz Danilovgrada

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  izabran je za predsjednika Organizacionog odbora. 26. Podgoričkog maratona, odlučeno …

AGP: “Biće prijavljeni svi koji se ne pridržavaju komunalnog reda”

Autonomni građanski pokret je danas u okviru svojih aktivnosti imao ekološku intervenciju u Spužu. Naime, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: