Naslovna - Novosti - Ekonomija - Povratak Podgoričke banke: Societe Generale mijenja ime do spajanja s CKB-om

Povratak Podgoričke banke: Societe Generale mijenja ime do spajanja s CKB-om

Societe Generale banka Montenegro će vratiti stari brend Podgorička banka, nakon što regulator odobri prodaju te banke Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), saznaje portal Investitor.

Podgorička banka će, nakon što pređe u vlasništvo OTP grupe (koja je vlasnik i CKB-a), pod tim brendom poslovati sve do konačnog spajanja te dvije finansijske institucije, a što može potrajati i više od godinu, kazao je naš izvor.

Prema kupoprodajnom ugovoru OTP-a i francuske grupacije, Societe Generale banka Montenegro će pod tim nazivom moći da posluje najduže šest mjeseci nakon finalizacije kupoprodajne transakcije na Montenegroberzi.

Tranzicioni rok od kupoprodaje do spajanja bi mogao da traje do sredine 2020, ne samo zbog regulatornih dozvola, već i zahtjevnih procedura spajanja dva velika bankarska sistema.

Procjene su da će nova banka zauzeti oko trećinu bankarskog tržišta u Crnoj Gori a kakve bi posljedice to spajanje donijelo krajnjim korisnicima ali i zaposlenima, treba da procijene Centralna banka Crne Gore (CBCG) i Agencija za zaštitu konkurencije. Od odluka te dvije institucije zavisi i kada će se obaviti kupoprodajna transakcija.

Dogovor o kupovini Societe Generale banke u Crnoj Gori od CKB-a sklopljen je krajem februara, a dio je šire strategije francuske grupe o povlačenju iz regiona.

Societe Generale Montenegro banka ušla je na crnogorsko tržište 2005. godine, kupujući tadašnju Podgoričku banku.

Investitor.me

Takođe pogledajte

Danilovgrad bez struje

Bez električne energije djelovi Danilovgrada

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 23. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Crna Gora slavi Dan nezavisnosti

Crna Gora danas obilježava 21. maj-Dan nezavisnosti, kada je prije 13 godina, 2006. na referendumu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: