Naslovna - Novosti - Hronika - Pretresi u Danilovgradu, uhapšen J.K., pronađeno oružje i municija

Pretresi u Danilovgradu, uhapšen J.K., pronađeno oružje i municija

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su sa Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, uz podršku Posebne jedinice policije pretresli deset stanova na deset lokacija koje koriste 12 lica.

Uhapšen je J.K. (40) iz Danilovgrada.

Pronađeni su i oduzeti oružje, droga, sredstva komunikacije i vozila.

Uhapšeni J.K. će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ilustracija

“Pretresi su izvršeni u deset stanova koje koriste 12 lica na području Danilovgrada, i to lica: D.F, G.M, J.K, D.K, V.P, D.P, V.R, V.Đ, R.V, K.S, M.G. i N.G. Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljanja naredbi od strane sudije za istragu. Navedene aktivnosti su rezultirale pronalaskom sljedećih predmeta i stvari: puška, veća količina municije, određena količina materije za koju se sumnja da je marihuana, sredstva za korišćenje marihuane, vage za precizno mjerenje, 12 mobilnih telefona i tri putnička motorna vozila – VW Golf VI, VW Golf VII i džip Range Rover”, navode iz UP.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 13 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 195 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Priveden je veliki broj lica.

Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Izvor: Antena M

Takođe pogledajte

Saobraćajna nezgoda na Bogetićima: Jedna osoba povrijeđena

U sudaru je učestvovalo troje vozila U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 13 časova …

Bogićevići

Bogićevići: Deponija raste

Još jedna crna tačka u blizini gradskog jezgra, na koju još uvijek niko od nadležnih …

Оставите одговор

%d bloggers like this: