Izgradnja kružnog toka u Spužu stvoriće uslove za bezbjedniji i kvalitetniji saobraćaj svih stanovnika Opštine Danilovgrad, a posebno mještana te mjesne zajednice, saopštila je predjednica opštine Zorica Kovačević.

Ona je danas, povodom potpisivanja ugovora o donaciji kojim se Gradnja promet iz Danilovgrada obavezala da će besplatno izgraditi kružni tok u Spužu, kazala da je investicija vrijedna 350.960 eura.

„Opština Danilovgrad uradila je glavni projekat kružne raskrsnice u Spužu, reviziju projekta, elaborat o eksproprijaciji zemljišta, prikupila određene saglasnosti vezane za izmještanje cjevovoda, i na taj način pripremila svu potrebnu dokumentaciju koja je potrebna, shodno ugovoru u roku od sedam dana, kako bi izvođač radova DOO Gradnja promet iz Danilovgrada mogla da pristupi izgradnji kružnog toka u Spužu“, rekla je Kovačević.

Ona je istakla da je izgradnja kružnog toka u Spužu velika donacija za danilovgradsku opštinu, navodeći da nije prvi put da je Gradnja promet toj opštini besplatno donirala projekat.

„Želim u ime rukovodstva lokalne samouprave i u ime svih građana naše opštine da iskažem zahvalnost za dosadašnje donacije i buduće donacije Gradnji promet iz Danilovgrada. Posebno se radujem što je ta donacija u Spužu, gdje gravitira veliki broj stanovnika, njih nekoliko hiljada“, kazala je Kovačević.

Prema njenim riječima, imajući u vidu da je počela rekonstrukcija starog puta, „izgradnja kružnog toka će stvoriti uslove za bezbjedniji i kvalitetniji saobraćaj svih stanovnika naše opštine, posebno mještana iz Spuža“.

„U toku su projektni zadatak i raspisivanje tendera. Nadamo se da ćemo u prvoj polovini naredne godine imati glavni projekat, čime će početi radovi na spajanju glavnog puta sa četiri trake i glavnog puta, starim putem“, navela je Kovačević.

Ona je istakla da su mještani dva najveća vlasnika zemljišta koje se ekspropiše da bi se ovaj kružni tok izgradio dali pismenu saglasnost da neće praviti probleme dok ne dođe procjena od državnog organa.

„Da zahvalim Vladi Crne Gore i Upravi javnih radova što su nam obezbijedili sredstva koja su potrebna za ekspropijaciju zemnljišta na tom dijelu. Kad sve sagledamo, ta investicija će biti preko 430 hiljada eura, što smatram da su ogromna ulaganja u našoj Opštini“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da će za nekoliko mjeseci u Spužu biti izgrađen savremeni kružni tok, koji će, kako je pojasnila, omogućiti da priključke preko Klikovače, Danilovgrada i Spuža, prema Martinićima.