Naslovna - Novosti - Društvo - PRVENSTVO CRNE GORE ZA DJECU

PRVENSTVO CRNE GORE ZA DJECU

U subotu 20.aprila u Danilovgradu je održano prvenstvo države u karateu za pionire i nade na kojem su uzeli učešće svi crnogorski karate klubovi.

 U konkurenciji 435 takmičara takmičari danilovgradske Iskre zasijali su punim sjajem i osvojili 21 medalju(po 6 zlatnih, 8 srebrenih i 7 bronzanih).Od 25 ukupno takmičara koliko ih je danilovgradski klub prijavio reprezentativni status je zasluzilo njih 21. Rezultat koji je za svaku pohvalu.

Prema mišljenju trenera Nenada Vojinovića takmičari su pokazali dominaciju u borbama čemu ide u prilog činjenica da smo učestvovali u 14 finalnih borbi na turniru. Takodje naše djevojčice Klisić Tamara,Viktorija Raičević I Katarina Vlahović,koje čine kata tim, potvrdio da mu na ovim prostorima nema ravnog.

Državni prvaci za 2019.godinu iz Iskre su: Balša Vojinović, Anes Arifaj, Dragaš Nemanja, Stefan Miljanić, Viktorija Vukadinović (svi u borbama) i kata tim 2008. djevojčice u katama.

Drugo mjesto osvojili su: U katama – Viktorija Raičević I Lana Prelević, u borbama: Vuk Vučinić, Petar Radovanović, muška ekipa 2006/2007, Ksenija Irić, Lana Ćupić.

Treće mjesto: U katama Katarina Vlahović, Tamara Klisić, u borbama: Tadija Keljanović, Sandra Raičević, Nikola Obradović, FIlip Šoškić I muška ekipa 2008/2009.

Prema mišljenju predsjednika kluba Vuka Žarića,ovaj rezultat je potvrda kvalitetnog rada trenera i stručnog štaba.Veliki broj turnira na kojima smo uzeli učešće morao je uroditi plodom  i potvrdio je naša očekivanja da prošlogodišnji rezultat koji je bio odličan(19 medalja) ne samo ponovimo nego i  popravimo.Treće mjesto u generalnom plasmanu je takodje nesto sto nas čini ponosnim i daje nam podstrek da jos vise radimo na dostojnom predstavljanju kluba,grada i na kraju države Crne Gore na predstojećem  balkanskom prvenstvu u Banja Luci koje će se održati krajem maja, kao i najvećoj planetarnoj smotri za djecu U14 krajem juna u Umagu u Hrvatskoj gdje ćemo odmjeriti snage sa najboljima u ovoj plemenitoj vještini.

U generalnom plasmanu, najviše bodova su sakupil karatisti Bara. Drugo mjesto su zauzeli karatisti “Potoka” Iz Pljevalja, dok su treće mjesto podijelili karatisti Iskre sa takmičarima “Omladinca”.

Takođe pogledajte

Iskra savladala Rudar

Iskra je kao domaćin na DG Areni savladala Rudar 2:0. (45’+4 Malešević, 79′ Rogošić)

1.CFL: Okršaj Iskre i Rudara na DG Areni

Zanimljiv duel u meču 5.kola 1.CFL igraće Iskra i Rudar. Zbog rekonstrukcije terena u Danilovgradu Iskra će ovu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: