Naslovna - Novosti - Društvo - U Danilovgradu prezentacija rekonstrukcije gradskog mosta na rijeci Zeti

U Danilovgradu prezentacija rekonstrukcije gradskog mosta na rijeci Zeti

Nakon raspisivanja tendera za rekonstrukciju glavnog gradskog mosta na rijeci Zeti i izbora najpovoljnijeg izvođača radova krajem prošle godine, juče je obavljena prezentacija ovog značajnog projekta koji će doprinijeti boljoj regulaciji saobraćaja na ovoj veoma frekfentnoj dionici koja povezuje manastire Ždrebaonik i Ostrog. 

foto: Vedran Ilić

 – ,,Mirkov  most“ kako je svojevremeno nosio naziv ovaj važni infrastrukturni objekat izgrađen je davne 1867 godine. Vremenom, sa porastom broja stanovnika i učesnika u saobraćaju postao je ,,usko grlo“ i zato je neophodno izvršiti određene građevinske radove na njegovom proširenju s tim da se sačuva prvobitni izgled ovog divnog arhitektonskog zdanja, rekao je Đuranović i zahvalio se pomenutim državnim subjektima na ogromnoj podršci kao i profesoru Mladenu Ulićeviću na stručnim savjetima kod izrade projekta. Vrijednost investicije, kako je istakao direktor Direkcije za javne radove Almer Kalač, iznosi oko 1,1 milion eura, a radovi su povjereni građevinskom preduzeću ,,Inter – most“ iz Podgorice u čije ime je direktor Gojko Šljivančanin obećao da će sve aktivnosti biti završene za sedam mjeseci.

 – Kolovozna traka na mostu sa 7,46 metara bice proširena na 11,3 metara i imaće ivičnjake i pješačku stazu sa obje strane sa 1,5 metara širine. Predviđeno je i ojačavanje temelja i betonskih prstenova kao i postavljanje rasvjete,  nešto više rekao je Kalač o gabaritima budućeg mosta i naglasio da će se i tokom rekonstrukcije saobraćaj nesmetano odvijati, ali samo za pješake i putničke automobile, dok će se ,,teretnjaci“ kretati alternativnim putevima prema Glavi Zete i Spužu.

Video prezentaciju u zgradi lokalne uprave obavio je direktor opštinske direkcije za saobraćaj, održavanje i izgradnju puteva Dragan Antović. Ovim povodom građani Dušan šćepanovič, Miko Simonović, Miajlo Stanišić i Dušan Ćupić su istakli značaj ovog projekta za razvoj vjerskog turizma, industrije i poljoprivrede u Bjelopavlicima i sto je najvažnije za mnogo sigurnije odvijanje saobraćaja.

Izvor: Pobjeda

Takođe pogledajte

Uskoro 26. Podgorički maraton, polumaraton kreće iz Danilovgrada

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  izabran je za predsjednika Organizacionog odbora. 26. Podgoričkog maratona, odlučeno …

AGP: “Biće prijavljeni svi koji se ne pridržavaju komunalnog reda”

Autonomni građanski pokret je danas u okviru svojih aktivnosti imao ekološku intervenciju u Spužu. Naime, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: