Connect with us

Društvo

U petak sastanak sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica

Published

on

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović, zakazao je sastanak koji će se održati 11. avgusta sa predsjednicima mjesnih zajednica. Cilj ovog sastanka je razgovor o rješavanju problema putne infrastrukture na teritoriji opštine. Danilovgrad broji ukupno 15 mjesnih zajednica, međutim, još uvijek tri zajednice nisu uspostavile svoje Savjete.

Većina mjesnih zajednica već posjeduje svoje prostorije za sastanke i aktivnosti. Za one koje to nemaju, Opština je omogućila korišćenje opštinskih prostorija ili unutar osnovnih škola, dok se problem trajnih prostorija ne riješi. Različiti su uslovi pod kojima ove zajednice djeluju, te će prioriteti za pružanje podrške biti precizirani kroz direktnu komunikaciju sa izabranim predstavnicima mjesnih zajednica.

Prvi sastanak između predsjednika Opštine Aleksandra Grgurovića i predstavnika mjesnih zajednica zakazan je za petak, 11. avgust. Na ovom sastanku, fokus će biti na predočavanju očekivanja rukovodstva Opštine u vezi sa unapređenjem lokalne putne infrastrukture. Ovo unapređenje će biti stalna tema i kontinuirana komunikacija u budućem periodu. Kroz ovu saradnju, Savjeti mjesnih zajednica će imati ulogu u predlaganju prioriteta ne samo u oblasti putne infrastrukture, već i u drugim sferama od važnosti za zajednicu.

Tri savjeta mjesnih zajednica – Danilovgrad I, Danilovgrad II i Jelenak – još uvijek nisu formirani, iz razloga nedostatka kvoruma na prethodno zakazanim zborovima. Međutim, Opština Danilovgrad planira ponovno sazivanje ovih zborova u najkraćem mogućem roku kako bi se ovi Savjeti uspostavili.

Do sada je već formirano dvanaest Savjeta mjesnih zajednica od ukupno petnaest, a nakon toga su izabrani i predsjednici ovih Savjeta unutar predviđenih osam dana. U cilju podrške građanima i povećanja njihovog angažmana, Opština će uputiti javni apel i uložiti dodatne napore kako bi se istakao značaj mjesne zajednice kao osnovne jedinice lokalne infrastrukture. Takođe, građani će biti podstaknuti da aktivno učestvuju na zborovima koji će biti održani u narednom periodu.

Opština Danilovgrad je primila zahtjeve od više Savjeta mjesnih zajednica koji se odnose na obezbjeđivanje prostornih i tehničkih uslova za rad, kao i nabavku neophodnog materijala kao što su novi pečati, štambilji, oglasne table, štampači i kancelarijski materijal. Ovi zahtjevi će biti uzeti u obzir u sklopu nastojanja Opštine da podrži rad mjesnih zajednica i unaprijedi infrastrukturu na lokalnom nivou.

Društvo

Opština Danilovgrad pokrenula Viber zajednicu

Published

on

By

U želji da dodatno unaprijedi svoju komunikaciju sa javnosti, i da značajne vijesti stignu do svakog domaćinstva na našoj teritoriji, Opština Danilovgrad pokrenula je svoju Viber zajednicu!

Iz Opštine su pozvali građane da se pridruže i da uvijek budu obaviješteni o svim aktuelnostima koje se tiču rada lokalne samouprave.

Zajednici se možete pridružiti putem linka KLIKOM OVDJE

Nastavite čitanje

Društvo

Danas počinje elektronski upis u vrtiće

Published

on

By

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje 23. maja i trajaće do 15. juna 2024.

 

Kako pojašnjavaju u Ministarstvu prosvjete nauke i inovacija, ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom prethodne školske bila ispisana iz vrtića.

“Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja samo potpisuju ugovor sa Upravom vrtića, za šta će datum naknadno biti objavljen. Elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me što roditeljima i starateljima znatno olakšava proceduru upisa koja iziskuje samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i druga dokumenta”, navode u saopštenju.

Detaljno uputstvo za elektronski upis dostupno je na sljedećem linku: https://bit.ly/3ODdy4E

Portal će biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

“Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, svakako postoji mogućnost upisa u predškolskoj ustanovi. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nastavlja da radi na podizanju svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i da teži cilju što većeg obuhvata djece predškolskim obrazovanjem. Takođe, Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problema prebukiranosti vrtića, naročito u Podgorici i na primorju, kao i na stvaranju boljih uslova u ustanovama kroz predstojeću nabavku novog namještaja”, napomenuli su u Ministarstvu.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije