Naslovna - Novosti - Tehnologija - U poslednja 3 mjeseca 2017. godine, Android korisnici preuzeli dva i po puta više aplikacija od iOS korisnika

U poslednja 3 mjeseca 2017. godine, Android korisnici preuzeli dva i po puta više aplikacija od iOS korisnika

Analitička kompanija App Annie objavila je izvještaj za četvrti kvartal 2017. godine u kojem se između ostalih podataka navodi i broj ukupnih preuzimanja od strane korisnika platformi Android i iOS. Iz izvještaja se vidi kako su najveći broj preuzimanja u navedenom periodu odradili korisnici Google Play prodavnice – čak 19 milijardi preuzimanja.

App Annie navodi kako se broj od 19 milijardi preuzimanja odnosi samo na nove instalacije, a ne i na reinstalacije ili nadogradnje već instaliranih aplikacija. Drugo mjesto pripalo je App Storeu koji je u istom periodu zabilježio “samo” 7,7 milijardi preuzimanja. Iz priloženog grafikona vidi se kako je Google Play za 145% nadmašio App Store.

Ali, App Store je u nečemu drugom znatno bolji od Google Playa – potrošnji. Naime, korisnici iOS platforme i ovog puta se lakše odlučuju na plaćanje aplikacija, s obzirom da su u četvrtom kvartalu 2017. godine potrošili ukupno 11,5 milijardi američkih dolara.

U istom periodu korisnici Androida su potrošili 5,9 milijardi američkih dolara. Iako se zadnje cifre primjetno razlikuju (App Store je naplatio 95% više novaca nego Google Play), App Annie navodi kako su obe prodavnice mobilnim aplikacijama povećale svoju naplatu za 20% u odnosu na isti period prošle godine.

Na obe platforme najviše su trošili Amerikanci dok se na trećem mjestu nalaze Nijemci. Drugo mjesto po potrošnji se razlikuje od platforme do platforme. Kad je u pitanju App Store drugo mjesto su zauzeli stanovnici Tajvana, a kod Google Playa Južne Koreje.

(bug)

Takođe pogledajte

Danas ističe pauza američkih sankcija prema Huaweiju

Američki predsednik Donald Trump oštro je demantovao navode da razmišlja o ukidanju sankcija za Huawei, ali …

Xiaomi Redmi Note 7 – test i recenzija

Xiaomi Redmi Note 7 – test i recenzija

Xiaomi pravi sve bolje mobilne uređaje, te ih na tržište plasira po primamljivim cijenama – …

Оставите одговор

%d bloggers like this: