Naslovna - Novosti - Društvo - U Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Trajanje” (Video)
Screenshot Video sa otvaranja izložbe Trajanje

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Trajanje” (Video)

Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore u saradnji sa JU Centar za kulturu Danilovgrad organizuje izložbu pod nazivom YNEXEIA CONTINUUM-TRAJANJE, posvećenu arheološkim istraživanjima u Risnu.

Izložbu je otvorio direktor Centra za kulturu Danilovgrad Bojan Brajović, dok je o arheološkim istraživanjima u Risnu govorio dr Dejan Gazivoda.

Izložba je otvorena u ponedjeljak 25. novembra u 19 sati u Zavičajnom muzeju Danilovgrad pod  pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Višedecenijska arheološka istraživanja u Risnu, na lokalitetima Carine i Gradina, realizovana saradnjom Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore i Varšavskog univerziteta kroz medunarodni projekat Risinium prijestonica kraljice Teute, do sada su dala veoma značajne rezultate Predmetni projekat podrazumijeva arheološka istraživanja u cilju otkrivanja novih saznanja o Rizonu, odnosno, Risiniumu.

Izložbu je otvorio direktor JU Centar za kulturu Danilovgrad gospodin Bojan Brajović, dok je autor izložbe dr Dejan Gazivoda predstavio rezultate istraživanja kroz postavku dvadeset informativnih panoa uz prateći katalog na crnogorskom i engleskom jeziku.

Takođe pogledajte

Servisne informacije

I sjutra bez struje

Servisne informacije 12.decembar Obavještenje o planiranim prekidima za 12. decembar Zbog planiranih radova na mreži, …

zakon o radu crna gora

Autonomni građanski pokret: 30 amandmana na Predlog zakona o radu

U saradnji i na inicijativu Autonomnog građanskog pokreta nezavisna poslanica Anka Vukićević parlamentu će podnijeti …

Оставите одговор

%d bloggers like this: