Naslovna - Novosti - Hronika - Uhapšen Danilovgrađanin: Sumnjiči se za zloupotrebu položaja

Uhapšen Danilovgrađanin: Sumnjiči se za zloupotrebu položaja

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, lišili su slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu „Agroauto” u Danilovgradu – saopšteno je iz Uprave policije. 

 

”Naime, postupajući po prijavi od 17.12.2017. godine, da je u firmi „Agroauto” u Spužu koja je u vlasništvu B.D izvršena provalna krađa, službenici OB Danilovgrad su preduzeli sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja i obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ovaj događaj kvalifikovao kao krivično djelo teška krađa. Službenici OB Danilovgrad su, preduzimajući operativne mjere i radnje na otkrivanju navedenog krivičnog djela identifikovali osumnjičenog i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, 22.12.2017 godine, lišili slobode R.Đ. (27) iz Danilovgrada. Nakon identifikacije osumnjičenog nadležni državni tužilac je prekvalifikovao krivično djelo teška krađa u krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, R.Đ. je, sumnja se, ovo krivčno djelo počinio na način što je, kao stalno zaposleni u firmi „Agroauto“, 17. decembra, iskoristio odsustvo drugih zaposlenih u firmi i kroz otvoren prozor objekta otuđio trimer i dvije motorne testere, ukupne vrijednosti od oko 1500 eura.

”Državni tužilac u ODT u Podgorici je naložio da se R.Đ. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Portal Analitika

Takođe pogledajte

Saobraćajna nezgoda na Bogetićima: Jedna osoba povrijeđena

U sudaru je učestvovalo troje vozila U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 13 časova …

Bogićevići

Bogićevići: Deponija raste

Još jedna crna tačka u blizini gradskog jezgra, na koju još uvijek niko od nadležnih …

Оставите одговор

%d bloggers like this: