Naslovna - Novosti - Društvo - Uništili zaplijenjeni pribor za krivolov
Uništili zaplijenjeni pribor za krivolov

Uništili zaplijenjeni pribor za krivolov

Društvo za uzgoj zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad

Uništili zaplijenjeni pribor za krivolov

Paljenje zaplijenjenih mreža i ostalog pribora koji se koristi u krivolovu obavljeno je juče ispred prostorija Drustva za uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba u Danilovgradu. Prema riječima direktora Duška Ivanovića uništeno je oko 30 mreža, dvadesetak sakova, više sondi, kablovi i puške za podvodni ribolov. Sve to zaplijenjeno je tokom prošle 2017.godine.

-Naša lovočuvarska služba je dobro obavila svoj zadatak u prethodnoj godini. Gazdujemo i ribjim fondom i divljači, pa nam je utoliko teže da se posvetimo onima koji se bave sportskim lovom i ribolovom, jer treba zaštititi tok rijeke Zete kao i njene pritoke, a krivolov je, nažalost, moguć svih 24 sata. Mi raspolažemo sa malo ljudstva i s obzirom na razuđenost terena kao i da dio našeg naroda nema svijsti o tome da treba čuvati ovo blago koje nam je dato na gazdovanje, trudimo da zaštitimo koliko je god to moguće, da edukujemo mlade koji kroz sportsko ribolovni klub postižu sjajne rezultate na raznim takmičenjima. Sve što se radi za dobrobit Zete ima pozitivnih efekata, bez obzira što ima i onih koje interesuje isključivo lična korist, a nadamo se da će ih biti sve manje, i da ćemo mi kao društvo postizati sve bolje rezultate, kazao je Ivanović i poručio svim građanima da se pridruže ovom društvu i pomognu u suzbijanju krivolova. Agregat koji su lovočuvari zaplijenili nije uništen, jer su u ovom društvu smatrali da je ispravnije da ga poklone danilovgradskoj Službi zaštite koja će ga upotrijebiti u korisne svrhe  s obzirom na prirodu posla kojim se bave.

Predsjednik Upravnog odbora ovog društva Ljubo Dragović takođe kaže da će nastojati da  istraju u borbi protiv krivolova. On je apelovao na sve ljude dobre volje da im pomognu u namjerama da se sačuva bogatsvo rijeke Zete ribljim fondom, a posebno na pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova da i oni svojim i sa ovim društvom zajedničkim akcijama pomognu na suzbijanju krivolova.

-Mi smo se pridružili Lovačkom savezu Crne Gore koje je pokrenulo jednu široku akciju ,,Stop krivolovu“ tako da će ovo biti sastavni dio akcije koja će se voditi na državnom nivou, kazao je Dragović ističući da problem predstavljaju i zagađivači koji otpad ispuštaju direktno u Zetu kao i deponije koje se povremeno pojavljuju na obali.

-Zato ćemo nastaviti na suzbijanju hemijskog i drugih vrsta otpada na obali naše rijeke, kazao je on.

Izvor: Pobjeda

Takođe pogledajte

Nema panike: Vodostaj Zete na 8 metara

Vodostaj rijeke Zete na hidrološkoj stanici Danilovgrad danas je visok 816 centimetara, na stanici Vranjske …

martinići donje selo

Martinići Donje selo: Da li smo mi građani drugog reda?

Poslednje dvije godine, stanovništvo Pjeskova, upućuje na par gorućih problema koji muče njihovu lokalnu zajednicu. …

Оставите одговор

%d bloggers like this: