Naslovna - Novosti - Ekonomija - Višemilionska ulaganja u putnu infrastrukturu
Višemilionska ulaganja u putnu

Višemilionska ulaganja u putnu infrastrukturu

Direkcija za saobraćaj, održavanje i izgradnju puteva opštine Danilovgrad najavila je, tokom decembarskih svečanosti povodom Dana opštine i Dana oslobođenja Danilovgrada, radove na izgradnji bulevara između Danilovgrada i Podgorice kao i rekonstrukciju ,,starog puta”, od naselja KPD-om do Podgorice.

Višemilionska ulaganja u putnu
Foto: I.M.

Naime, u skladu sa rješenjima prostornog plana Crne Gore do  2020.godine i smjernicama iz prostorno-urbanističkih planova Glavnog grada Podgorice do 2025.godine i opštine Danilovgrad do 2020. godine,  za  2018.godinu planira se rekonstrukcija magistralnog puta M18 između ova dva grada. Početak dionice se nalazi na izlazu iz kružnog toka u Danilovgradu, a kraj na ulazu u Podgoricu, poslije prelaska Komanskoga mosta u gradskom naselju Gornja Gorica.

Planirana je izgradnja bulevara na čitavoj dionici sa po dvije trake u svakom smjeru, razdjelnim ostrvom, a u Danilovgradu i Podgorici i sa trotoarima i zelenim pojasom. Predloženo je rješenje sa sedam kružih i tri trokrake raskrsnice. Od značajnih objekata tu su mostovi Sušica, Matica i Komanski most. Projekat rekonstrukcije pomenutog puta, odnosno izgradnja bulevara treba da bude gotov do kraja tekuće (2017) godine. Predračunska vrijednost radova iznosi 25.000.000,00 eura.
Tokom 2018.godine, radiće se i na ,,starom putu“. Iako teritorijalno ne pripada našoj opštini, jedan od najznačajnijih putnih pravaca za njene stanovnike, kao dio nekadašnjeg magistralnog puta, sada regionalnog, je put od naselja KPD-om do Podgorice.  Dužina ovog dijela puta je 5,5 km i radi se projekat rekonstrukcije. Radovi na ovoj dionici su planirani za narednu godinu, a pošto projekat nije gotov, nema precizne predračunske vrijednosti, već se ista, na osnovu iskustvenih normi procjenjuje na 2.350.000,00 eura.

 

Izvor: Danilovgradske novine

Takođe pogledajte

Produžen rok za prijavu u okviru Javnog poziva za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Rok za prijavu projekata u okviru Javnog poziva za preduzetnike, mikro i mala preduzeća za …

Potrošačka korpa 641,6 eura, za riblja jela porodici dovoljno 3,8 eura mjesečno(!)

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 270,9 …

Оставите одговор

%d bloggers like this: