Naslovna - Novosti - Društvo - Volonteri su najbitniji dio Crvenog Krsta

Volonteri su najbitniji dio Crvenog Krsta

 

Danas je ekipa Net Active portala posjetila Crveni krst Crne Gore i dostavila humanitarnu pomoć koju će volonteri Crvenog krsta u svojim redovnim aktivnostima donirati onima kojima je pomoć i najpotrebnija. Imali smo priliku razgovarati sa Veselinom Pajovićem, Programskim saradnikom u Crvenom krstu Crne Gore. U nastavku intervjua pročitajte koliko su volonteri važni i zašto je lijepo biti dio organizacije kakva je Crveni krst Crne Gore.

 

Veselin Pajović, Programski saradnik Crvenog krsta Crne Gore

 

Veseline, danas je Međunarodni dan volontera pa nam na početku recite zašto i koliko su zapravo volonteri važan dio Crvenog krsta Crne Gore?

Kako se čitava organizacija Crvenog krsta Crne Gore, a ovo važi i za svaku organizaciju Crvenog krsta u svijetu, oslanja na rad i doprinos volontera moram reći da su volonteri zapravo najvažniji dio CKCG. Da nema volontera teško da bi mogli djelovati na pravi način.

 

Danas često čujemo da su mladi ljudi manje aktivni, ali i mi i Vi kroz rad vidimo da je stanje zapravo potpuno drugačije. Recite nam, koliko u Crvenom krstu Crne Gore ima mladih koji volontiraju i doprinose radu Vaše organizacije?

U Crnoj Gori je taj broj značajniji i varira, vjerujem da oko 500 volontera doprinosi radu CKCG. U Podgorici se taj broj, po našoj bazi kreće do 250 mladih, s tim što moram navesti da je njih 100 veoma aktivno.

 

Kroz naš rad smo uvidjeli da mladi nisu uvijek upoznati sa dobrobitima volontiranja i otud nisu dio neke organizacije. Šta to mladi dobijaju volontiranjem u CKCG-e-?

Kao i svaki volonter, tako i oni koji volontiraju u Crvenom krstu,  pored saznanja da rade nešto za opšte dobro, volonteri su u prilici da dobiju nova iskustva, znanja i vještine i da ostvare nova prijateljstva i kontakte, kao i da iskoriste mogućnost stručnog usavršavanja i ličnog napredovanja.

 

Recite nam za kraj, šta biste poručili mladim ljudima danas?

Naravno, poručio bih mladim ljudima da se priključe Crvenom krstu, da učestvuju u volonterskim akcijama i da će im se sigurno svidjeti. Osjećaj zadovoljstva nakon pružanja pomoći i doprinosa društvu će ih sigurno motivisati  da ostanu volonteri.

 

U CKCG obilježen Međunarodni dan volontera

Izvor: Net Active

Takođe pogledajte

Komedija „Gospodska krv“ u Centru za kulturu Danilovgrad

Komedija „Gospodska krv“, u ponedeljak, 28. oktobra u 19h, u Centru za kulturu Danilovgrad. Ulaz …

Park prirode “Rijeka Zeta” imaće svoju službu zaštite

Upravljačko tijelo sa službom zaštite, koje će biti formirano nakon proglašenja Rijeke Zete parkom prirode, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: