Naslovna - Novosti - Hronika - Za nikšićanku novčana kazna
Ilustracija

Za nikšićanku novčana kazna

Lazovićeva je na magistralnom putu Nikšić – Danilovgrad, u pijanom stanju, “pasatom” udarila nekoliko automobila…

Nikšićanka Nada Lazović (49) platiće 175 eura vožnju u pijanom stanju od tunela Budoš do Danilovgrada.

Lazovićevu je 19. novembra uhapsila danilovgradska policija, nakon što im je prijavljeno da je na magistralnom putu Nikšić – Danilovgrad “pasatom” nikšićkih registarskih oznaka udarila nekoliko automobila.

Dan kasnije privedena je Sudu za prekršaje u Podgorici.

Iz te institucije “Vijestima” je odgovoreno da im je policija iz Danilovgrada podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Lazovićeve.

Pojasnili su i koji je prekršaj napravila.

“Postupajuća sutkinja Milena Vračar, donijela je rješenje kojim je okrivljena Lazović Nada iz Nikšića, zbog prekršaja iz čl.318 st 1 tač. 6 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 175 eura. Napominjem da navedeno rješenje nije pravosnažno”, odgovorila je predsjednica Suda za prekršaje Nada Bjeković.

Minimalna kazna predviđena članom  koji je Lazović prekršila je 150 eura, maksimalna 2.000 eura, a moguće je izreći i kaznu zatvora do 60 dana.

Članom 318 stavom 1 i tačkom 6 regulisani su prekršaji koji čine vozači koji vozilom upravljaju pod dejstvom opojnih droga,  drugih  psihoaktivnih  supstanci  ili su  pod  dejstvom  alkohola  u  koncentraciji  od  0,5  g/k g i većoj:

“Odnosno   lice  kod  koga  je   nesposobnost  za  upravljanje  vozilom  zbog  dejstva  alkohola   ili  psihoaktivnih supstanci  konstatovana stručnim pregledom ili je u tolikoj mjeri umoran, bolestan ili u takvom psihofizičkom stanju da nije sposoban da bezbjedno upravlja vozilom (član 182)”, piše u ZOBS.

Od hapšenja Lazovićeve do juče, Uprava policije nije zvanično saopštila zbog čega je Nikšićanka zaustavljena i privedena u prostorije OB Danilovgrad, iako, gotovo svakodnevno javnost obavještavaju o počiniocima saobraćajnih prekršaja.

Nakon njenog hapšenja iz te institucije nezvanično je rečeno da je  bila pod dejstvom alkohola.

“Na Frutku je izazvala nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih i nije se zaustavila. Patrola je zaustavila nekoliko kilometara dalje”, rečeno je tada  iz policije.

Očevidac sumanute vožnje “Vijestima” je ispričao da je vozač “pasata” od tunela Budoš do danilovgradskog kružnog toka, vozio lijevo-desno i napravio karambol.

“To je bio horor. Udarila je nekoliko malih automobila i jedan kombi… Iznenadili smo se kad smo vidjeli da policajci bukvalno izvlače ženu srednjih godina sa mjesta vozača, nije mogla ni da izađe sama.

Prava je sreća da nije ubila nekog”, kazao je sagovornik “Vijesti” tada.

Izvor : Vijesti

Takođe pogledajte

Požar u STRELJANI u Danilovgradu

U streljani u Danilovgradu oko 16:45 sati izbio je požar, a kako su kazali iz Vatrogasne …

Na putevima u CG povrijeđeno 14 osoba

Udes u tunelu, poginula žena

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Kolašin – Mateševo poginula je žena (1967). …

Оставите одговор

%d bloggers like this: