Connect with us

Spuž

Most u Spužu propada, nemar nadležnih ugrožava bezbjednost u saobraćaju

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Prije gotovo dvije godine u rekonstrukciju mosta u Spužu uloženo je gotovo 30 000€ kada je konstrukcija mosta prefarbana a isti je i osvjetljen.

Međutim, kao što se može vidjeti na fotografiji koju nam je dostavio čitalac portala Volim Danilovgrad, na mjestu gdje se nalazi konekcija konstrukcije mosta i obale, asfalt je gotovo potpuno uništen a udubljenje stvara probleme za učesnike u saobraćaju. Pored štete koju vozači imaju na svojiim vozilima i bezbjednost učesnika u saobraćaju je ugrožena.

O stabilnosti mosta je potrebno da se izjasne stručna lica a nadležni pristupe sanaciji, poručili su mještani.

dokumentu koji se nalazi na sajtu opštine Danilovgrad a koji je trenutno na Javnoj raspravi i u vidu Nacrta navedeno je da će iz oblasti uređenja prostora za 2022. godinu odnosno investicionog održavanja biti izdvojeno 50 000€ za održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva odnosno 50 000€ za nasipanje puteva sa makadamskom kolovoznom površinom.

Interesantno je da se u istom dokumentu, po ustaljenoj praksi, za uređenje užeg dijela Spuža biće izdvojeno svega 10 000€.

Građani reaguju, Komunice: Put u lošem stanju

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije