Naslovna - Novosti - Društvo - Centar za kulturu Danilovgrad organizuje izložbu pod nazivom YNEXEIA CONTINUUM-TRAJANJE

Centar za kulturu Danilovgrad organizuje izložbu pod nazivom YNEXEIA CONTINUUM-TRAJANJE

Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore u saradnji sa JU Centar za kulturu Danilovgrad organizuje izložbu pod nazivom YNEXEIA CONTINUUM-TRAJANJE, posvećenu arheološkim istraživanjima u Risnu.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 25. novembra u 19 sati u Zavičajnom muzeju Danilovgrad pod  pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Višedecenijska arheološka istraživanja u Risnu, na lokalitetima Carine i Gradina, realizovana saradnjom Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore i Varšavskog univerziteta kroz medunarodni projekat Risinium prijestonica kraljice Teute, do sada su dala veoma značajne rezultate Predmetni projekat podrazumijeva arheološka istraživanja u cilju otkrivanja novih saznanja o Rizonu, odnosno, Risiniumu.

Izložbu će otvoriti direktor JU Centar za kulturu Danilovgrad gospodin Bojan Brajović, dok će autor izložbe dr Dejan Gazivoda predstaviti rezultate istraživanja kroz postavku dvadeset informativnih pahoa uZ prateći katalog na crnogorskom i engleskom jeziku.

Takođe pogledajte

U utorak povremeno kiša

U utorak će u Crnoj Gori biti pretežno oblačno, u južnim predjelima povremeno kiša, na …

Isključenja struje za 11.12.

Servisne informacije 11.decembar  Obavještenje o planiranim prekidima za 11. decembar Zbog planiranih radova na mreži,  u srijedu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: