Connect with us

Spuž

Craft beer karavan dolazi u Spuž!

Spuž, Ljetnja scena 03. avgust sa početkom u 16h

Pokretni karavan će posjetiocima u Spužu pružiti jedno potpuno novo iskustvo u promociji domaćih proizvoda.

Uz domaca kraft piva, laganu i prijatnu atmosferu karavan će biti prilika da Spužanke i Spužani iskuse nešto novo i sasvim drugačije.

Ideja ovog karavana jeste promovisanje isključivo domaćih proizvoda, prvenstveno kraft piva. Pored 12 domaćih proizvođača piva, tokom karavana, posjetioci će imati priliku da probaju proizvode čokolaterije Chochobash, bezglutensku hranu restorana Gandalf Food, domaće sokove gazdinstva Ćipović, njeguške kobasice, pljevaljski sudžuk, i domaći sirevi iz gazdinstava) kao i vodu grupacije Water group, Suzu i Radu.

Spuž

Proslavljena slava crkve Svetog Petra Cetinjskog u Spužu

Danas je u crkvi Svetog Petra Cetinjskog u Spužu, povodom hramovne slave, služena Liturgija.

-Nakon svetog sabranja, sveštenstvo i vjerni narod u parohijskom domu ugostili su domaćin ovogodišnje slave g. Novak Radulović sa porodicom, kao i članovi bratstva Sv. Petra Cetinjskog, a tom prilikom je i priređen kulturno-umjetnički program u kom su učestvovali polaznici škole vjeronauke “Sveti Petar Cetinjski” predvođeni vjeroučiteljicom popadijom Sofijom Tatić, stoji u objavi Crkvene opštine Danilovgrad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

U mjestu Grbe gradiće se solarna elektrana snage 1,8 MW

solar plant

U Grbama, Spužu, planirana je gradnja solarne elektrane snage 1,8 MW.

Agencija za zaštitu životne sredine obavjestila je javnost da je investitor Boban Šaranović iz Danilovgrada podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Kako se vidi iz dokumenta koji je izradio Institut Sigurnost iz Podgorice, planira gradnju solarne elektrane na površini od 23.989m², a površina koju će zauzeti objekat je 9396.8m².

Fotonaponski on-grid sistem uključuje fotonaponske panele (module), montažnu podkonstrukciju za potrebe postavljanja fotonaponskih panela, invertore, kablovske razvode za povezivanje i rad fotonaponskog sistema, zaštitnu
opremu i sistem nadzora/monitoringa nad fotonaponskim sistemom.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije