Connect with us

Hronika

Jovanović osuđen na 30 godina zatvora

Objavljeno

on

Danilovgrađanin Zlatko M. Jovanović osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na 30 godina zatvora zbog ubistva Zorana Pavićevića u Danilovgradu, potvrđeno je Portalu Analitika iz Višeg suda.

Prema optužnici, on je u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u vremenu od 20 do 06,00 časova u Danilovgradu u restoranu “Obala” na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem ubio Pavićevića.

Prema navodima optužnice, Jovanović je Pavićevića tri puta ubo nožem, te zadao najmanje 19 udaraca u predjelu glave čvrstim, mehaničkim oruđem.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Hronika

Uhapšeni osumnjičeni za razbojništvo

Objavljeno

on

By

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po operativnim saznanjima, identifikovali i uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

– Naime, M.Ž. (20) i N.B. (20) su, kako se sumnja, izvršili navedeno krivično djelo na način što su, po unaprijed smišljenom planu, 17. maja oko 06.00 časova, u naselju Grbe, Danilovgradu, od oštećenog lica otuđili markiranu garderobu i obuću u vrijednosti od oko 1.300 eura, a uz upotrebu fizičke sile, prijetnje pištoljem i nožem, kojim su mu nanijeli i povrede u predjelu ruke i stomaka, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta, naveode iz Uprave policije.

Sa navedenim događajem upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Ž. i N.B. liše slobode.

Nastavite čitanje

Hronika

Ćurioc: Policija pronašla nelegalnu robu vrijednu oko 100.000 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi F.V. (25) iz Podgorice, nastanjen u Danilovgradu u mjestu Ćurilac. Tom prilikom pronašli su ilegalnu robu vrijednu 100.000 eura.

Objavljeno

on

By

Kod njega je pronađena i oduzeta mrvilica sa ostacima zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, pribor za čiščenje oružja, mobilni telefon, kao i veća količina nelegalne robe.

– Oduzimanje robe je izvršeno u prisustvu tržišnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove, te je utvrđeno da je riječ o robi ukupne težine skoro 12 tona, tržišne vrijednosti od oko 100.000 eura, i ona će biti predmet potrebnih vještačenja – navode iz Uprave policje. Sa preduzetim aktivnostima upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, međutim tužilac koji je upoznat sa događajem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te je protiv F.V. podnijeta krivična prijava.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije