Tradicionalna kulturno – zabavna i sportska manifestacija „Rijekom Zetom 2019.“, održaće se u subotu, 24. avgusta .

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Danilovgrad.

Foto opština Danilovgrad

U okviru prošlogodišnje manifestacije upriličen je i izbor za miss, a pistom je prodefilovalo jedanaest djevojaka. Žiri je titulu Mis rijeke Zete dodijelio Nikolini Vračar iz Danilovgrada, dok su njene pratilje Slađana Bulatović iz Podgorice i Milica Peković, takođe iz Danilovgrada.

Rijekom Zetom 2018.

U zabavnom programu nastupili su Bojan Delić, Anita Popović, Mila Nikić i Milica Vujadinović, te ,,pinkova zvijezdica“  Dražen Baković i članovi plesnog kluba ,,Matrix“.

I prošle godine  priređen je Sajam zdrave ekološke hrane, starih zanata i suvenira koji je otvorio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Đuro Žugić. Na lijepo uređenim štandovima vrijedni domaćini su izložili proizvode od meda, zatim cijeđene sokove i džemove, voće i povrće i druge proizvode.

Posjetioce i učesnike sajma je posebno obradovao Mićo Pavličić koji je za gurmane pripremio više od 50 litara riblje čorbe.

 U takmičarskom dijelu manifestacije najbolji u plivanju bili su kod juniora Spasoje Šćepanović, Jovan Sekulić i Elvis Omerović, te seniori Obren Bogićević i Obren Radusinović, a kod djevojaka Vladana Vukobrat i Valentina Vučinić.

U disciplini lov ribe „Udicom na plovak“ zlatna medalja kod juniora pripala je Iliji Čabarkapi, a drugo i treće mjesto osvojili su Nemanja Popović i Aleksandar Đurčević, dok su kod seniora prednjačili Stefan Stojanović, MateaČavarkapa i Lazar Marunović.