Connect with us

Kultura

“Nekazano”: Predstavljanje knjige poezije Rajka Šćepanovića

Objavljeno

on

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika ,,Nekazano” iz Bara izdalo je knjigu izabrane poezije ,,Nekazano” autora Rajka Šćepanovića.

O knjizi će govoriti Perivoje Popović, književnik, Labud N. Lončar, predsjednik i osnivač udruženja ,,Nekazano” koji je napravio izbor iz do sada neobjavljene poezije Rajka Šćepanovića. Gordana Srećković, pjesnikinja i  Anika Vuletić, pjesnikinja.

Predstavljanje knjige organizuje Centar za kulturu Danilovgrad, 12. septembra sa početkom u 20 časova.

Kultura

Postavljen Art oltar u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu

Objavljeno

on

By

Jedinstvena skulptura u obliku velikog kamenog stola – Art oltar, djelo vajara Velibora Pavićevića i Jovete Ljumovića, od jutros krasi dvorište Umjetničke kolonije u Danilovgradu.

Art oltar je zamišljen kao kameni sto sa pet kamenih stolica. Na ovom stolu nalazi se amblem Umjetničke kolonije  i slijedi posao urezivanja imena umjetnika – učesnika internacionalnog simpozijuma skulpture i kao takav je jedinstven projekat – skulptura koja plijeni svojom ljepotom i monumentalnošću.

 

Nastavite čitanje

Kultura

Revija dokumentarnog filma

Objavljeno

on

By

Mreža kinoprikazivača Crne Gore, od 18. juna do 4. jula, organizuje svoju prvu aktivnost – Reviju dokumentarnog filma, koja se realizuje u saradnji sa Underhill Festom.

U gradovima širom Crne Gore, u kojima je Filmski centar Crne Gore završio proces digitalizacije – Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Tivtu, Pljevljima, Beranama, Kotoru, Mojkovcu i Bijelom Polju, biće prikazano pet filmova, crnogorskih i regionalnih autora.

U okviru Revije biće organizovane projekcije ostvarenja:

„Porodica na određeno vrijeme“ reditelja Seada Šabotića,
„Doline“ Miljana Vučelića,
„Procenti života“ Vladimira Perovića,
„Dezerteri“ Damira Markovine,
„Yu grupa – Trenutak sna“ Darka Lungulova.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije