Connect with us

Društvo

Održan Socijalni štand, šesti po redu

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru humanitarne akcije “Socijalni štand”, koja je održana šesti put na Trgu 9. decembar, 30 socijalno-ugroženih porodica dobilo je pakete sa prehrambenim proizvodima (miječne prerađevine, povrće, peciva, brašno, ulje, šećer i jaja).

Ova humanitarna akcija je dio projekta „Gradska i socijalna bašta“ koji se realizuje pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, OO Crvenog krsta i Centra za socijalni rad. Projekat Gradska i socijalna bašta je započela prošle godine opština Danilovgrad na inicijativu NVO “Rural Urban”

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, podsjetila je da je cilj projekta da se korisnicima Centra za socijalni rad pruži materijalna pomoć kako bi im se poboljšao kvalitet života.

„Imajući u vidu da je ovo šesti Socijalni štand, želim da se zahvalim svima koji su do sada učestvovali i prije svega uvijek imali veliko razumijevanje za ovakav vid podrške našim sugrađanima. Nijednog momenta nijesam sumnjala u ovaj projekat. Mi ćemo i dalje nastaviti da podržavamo porodice u stanju socijalne potrebe“, poručila je Kovačević i naglasila da posebno raduje činjenica kako u ovoj sredini ima mnogo humanih ljudi.

Istakla je da je zaživjela i socijalna bašta na predviđenoj lokaciju koju je Opština odredila.

„To je novi poduhvat i još veći izazov za pomenute lokalne subjekte, NVO sektor i sve ljude dobre volje da se našim sugrađanima, koji su korisnici Centra za socijalni rad obezbijedi mogućnost da sami obrađuju zemlju. Na tom planu mi smo se potrudili da zemlju pripremimo, obezbijedimo komunalnu infrastrukturu i da kupimo sjeme i rasad“, pojasnila je Kovačević.

Za direktoricu Centra za socijalni rad, Anđelu Lalatović, zadovoljstvo je što se nastavlja jedna lijepa praksa, koja prelazi u tradiciju, da se najugroženija kategorija stanovništva pomogne na ovaj način.

„Danas smo podijelili pakete za 30 korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice i tako ovim programom obuhvatamo sve socijalno ugrožene porodice u Danilovgradu. Ponosna sam na uspješnost akcije i nećemo se na ovome zaustaviti,naprotiv imamo dobar odziv poljoprivrednika i privrednika ne samo iz ove nego i drugih crnogorskih sredina koji su spremni da pruže ruku i priskoče u pomoć kada je najpotrebnije“, istakla je Lalatović.

Podsjetila je da je kroz četiri humanitarne akcije tokom prošle godine dodijeljeno 135 paketa sa prehrambenim proizvodima koje su donirali poljoprivredni proizvođači i privrednici Danilovgrada i Crne Gore, porodicama korisnicima prava na materijalno obezbjeđenje i porodicima koje su se našle u stanju socijalne potrebe.

„Ovoga puta porodicama, osim paketa sa namirnicama i higijenskim proizvodima dodijeljeni i vaučeri za trgovinu u marketu „ Voli“ kao vid podrške ovom projektu od strane Instituta za obrazovnu i socijalnu politiku“, rekla je Lalatović.

Savjetnica u opštinskoj službi za poljoprivredu, Natalija Bulatović kazala je da su ovaj projekat su podržali pekara Anđela, Mljekara Lazine, Farma koka nosilja Kovačević, proizvođač krompira Vasilije Jakšić i jedan od crnogorskih rekordera u proizvodnji povrća plasteničar Veselin Jovović uz nesebično angažovanje gerontodomaćica i volontera Crvenog krsta.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

TELEKOM Montenegro business run – najveći team building dogadjaj u crnoj gori

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Dogadjaj koji je namijenjen društveno – odgovornim kompanija sa ciljem promovisanja takmičarskog i timskog duha, brige o zdravlju zaposlenih, te jačanju kontakta sa poslovim saradnicima u jednom neformalnom okruženju

U okviru vinogradarskog kompeksa na Šipčaniku “Multisport Akademija Mayer” i “Business Support centar” organizuju 16.juna 2022.godine “III Telekom Montenegro Business Run“, najveći tim bilding događaj u Crnoj Gori.

Osnovni cilj ovog sportsko-poslovnog dogadjaja je usmjeren na društvenu aktivnost zaposlenih, te bolju interpersonalnu komunikaciju, kako zaposlenih unutar kompanije, tako i medju kompanijama. Namjera organizatora je da kroz osnovne prednosti sporta, kao što su takmičarski i timski duh podstaknu komunikaciju i umrežavanje sa kolegama iz drugih kompanija, ali i doprinese zdravlju zaposlenih.

Partner trke je kompanija Telekom, koja je prepoznala značaj trke i ono šta ona nudi svim Kompanijama. Domaćin trke su „Plantaže“ a.d., a pozvani su da učestvuju svi zaposleni u javnom i privatnom sektoru. Centalni dogadjaj predstavlja trka na 5 km, dok je nakon trke planiran koncert. Ako ste kompanija koja brine o zdravlju svojih zaposlenih, ne smijete propustiti najveći tim bilding dogadjaj u Crnoj Gori. „Telekom Montenegro business run“ nije samo trka posle posla, već priča koja se prenosi i nakon trke i želje da se učestvuje i sledeće godine.

This slideshow requires JavaScript.

Trend trčanja polako je stigao i u našu zemlju. Trčati mogu svi, a ko ne može, dovoljno je da prošeta i time da doprinos svojoj ekipi. Iz tog razloga „Telekom Montenegro Business run“ okuplja poprilično široko broj učesnika – stare i mlade, žene i muškarce, one takmičarski nastrojene ili one koji se po prvi put rekreiraju.

5 RAZLOGA DA SE PRIJAVITE

  1. Ojačajte timski duh.
  2. Motivacija za uspjeh i pobjedu.
  3. Novi poslovni i privatni kontakti.
  4. Briga o zdravlju zaposlenih.
  5. Svaki učesnik dobija startni paket.

Učestvovanje na dogadjaju kao što je “Telekom Montenegro Business Run” predstavlja oblik društveno odgovornog poslovanja. Svaka kompanija prijavljuje jedan tim koji se sastoji od minimum 3 zaposlena, a ograničenja u broju prijava ne postoje. Pobjednik na trci je ona kompanija koja ima najmanje zbirno vrijeme od najbrža 3 zaposlena. Naravno, smisao trke je prije svega dobro druženje i zabava.

Statistika je pokazala da CEO koji završi MARATON IMA 8% veće PRIHODE u svojoj kompaniji (u prosjeku).

Mark Cukerberg je prepoznao značaj trčanja i to sa zaposlenima i pokrenuo je kampanju “A year of running“, koja promoviše 365 pretrčanih milja za godinu dana!

Započnite i vi svoju “5K” strategiju na Telekom Montenegro Business Run 2022. Sa kolegama je lakše i zanimljivije. Neka najbolji tim pobijedi.

Svaki učesnik dobija bogat startni paket koji uključuje medalju, majicu, bon za večeru i startni broj sa čipom. Nakon trke ga očekuje večera, piće i žurka. Dobra zabava, muzika i kvalitetno piće su zaštitini znak “After run” žurki, jer pobjedu treba nazdraviti uz nagrade, ples i druženje sa kolegama. Više infomacija o ovom izuzetnom dogadjaju možete pronaći na sajtu https://www.montenegrobusiness.run/ ili na kontakt telefon 067 51 80 80.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Zodijakov opus slika izložen u Centru za kulturu Danilovgrad njegova je najintimnija biografija

Published

on

By

Izvor opština Danilovgrad

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Opus slika Božidara Pavićevića Zodijaka, koji je predstavljen na izložbi u Centru za kulturu Danilovgrad, njegova je najintimnija biografija i ne postoje riječi koje bolje mogu od tog izbora, izraziti likovnost, njegovu senzaciju, beskrajnu svestranost i energiju.

To je saopšteno na otvaranju izložbe slika Božidara Pavićevića Zodijaka, koja je upriličena u holu Centra za kulturu Danilovgrad, u okviru programa povodom proslave Dana nezavisnosti Crne Gore.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, kazala je da je Božidar rođen u Danilovgradu gdje je živio i stvarao.

„Uvijek je govorio da je Danilovgrad njegov zavičaj, specifičan po različitostima malim i velikim, po dobrim i britkim ljudskim osobinama. Grad Danilovgrad, koji je imao ogroman zamajac od davnina, grad koji je znao samo da priča, ako ima dovoljno sluha za sve te njihove priče, govorio je Zodijak. Rijeka Zeta i njegovi mostovi su tragovi jači od svih nas. Zato neka grad Danilovgrad nikad ne zaboravi našeg Boža, neponovljivu ličnost koja je imala snage da nas inspiriše, povede i kreativno sugeriše onaj stav koji mu život nameće“, rekla je Kovačević.

Podsjetila je da je Božidar dobitnik više nagrada, ali da izdvaja onu koja mu je, kako je kazala najdraža, a to je Nagrada 9. decembar, svog rodnog grada.

„Kada sam pitala Boža jednom prilikom da li bi svoj atelje preselio u neki drugi grad, Božo mi je rekao „ne, moja je radost tu, tu je moj korak djetinji, a rekao sam sve je blizu ako čovjek hoće“, rekla je Kovačević.

Ćerka Zodijaka Milica Pavićević kazala je da ne može da govori o stvaralaštvu njenog oca bez snažnih emocija.

„Posebno kad u drugačijem okruženju posmatram život moje porodice, jer ove slike jesu to. Zodijakov opus izložen u Centru za kulturu Danilovgrad, njegova je najintimnija biografija. Ne postoje riječi koje bolje mogu, od ovog suptilnog izbora, izraziti likovnost i njegovu senzaciju, beskrajnu svestranost i energiju. Opisivao je događaje, trag, um, rođenje i stradanje, ljubav, misao iznad svega i birao mjesto u našem domu u kojem će različiti izrazi živjeti sa nama“, rekla je Pavićević.

Sve je, kako je dodala, dobilo smisao.

„Za nas i konačni i beskonačni i neraskidivi. Za vas, draga publiko, jedno drugačije, možda najljepše druženje sa Zodijakom“, navela je Pavićević.

Predstavnica Centra za kulturu Danilovgrad, Božidarka Beba Popović, citirala je Zodijaka rečenicom koju je napisao „slikar ne treba da radi ono što vidi, već ono što će biti viđeno“.

„Centru za kulturu Danilovgrad čini čast i zadovoljstvo što smo sa porodicom Božidara Pavićevića Zodijaka sa posebnim uvažavanjem i sjetom upriličili ovu izložbu i tim gestom se makar odužili, podsjetili javnost na ovog značajnog crnogorskog umjetnika koji je nesumljivo ostavio veliki trag u likovnoj umjetnosti u Crnoj Gori“, navela je Popović.

Poručila je da izložba dokazuje to da djela velikog umjetnika uvijek žive i poslije njega.

Božidar Pavićević Zodijak rođen je 1948. godine u Danilovgradu. Srednju umjetničku školu je završio u Herceg Novom, a studirao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Bio je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Bio je svestran. Kreativnost i imaginaciju je, pored slika, crteža, scenografije i karikature ispoljavao u grafičkom dizajnu. Njegova djela su izlagana u Italiji, Kubi, a posebno je bio zastupljen na prostorima bivše Jugoslavije, a najviše u Beogradu. Izlagao je i u svim gradovima Crne Gore, a najviše u svom rodnom Danilovgradu. Dobitnik je mnogobrojnih međunarodnih i domaćih nagrada. Preminuo je 2015. godine.

U muzičkom dijelu programa nastupile su Mila Nikić, vokalna solistkinja i Iva Uskoković violončelistkinja, a publika može posjetiti izložbu radnim danima od 10 do 14 sati i od 18 do 20 sati do 17. juna.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije