Connect with us

Društvo

“Opština ćuti, ne miješa se u svoj posao, a vlasnik mljekare gomila novac”

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Mogli bi da imamo proizvodnju mlijeka u Parku prirode “Rijeka Zeta” koja povećava vrijednost parka, a za uzvrat pravilno upravljanje parkom bi se podigao kvalitet mlijeka kao i kvalitet života u Danilovgradu, objavio je biolog Vuk Iković na društvenoj mreži Facebook.

Iković je biolog i građanski aktivista

“Ali, ovako mljekara “Šimšić-Montmilk” upravlja otpadom.”, navodi Iković.

“Umjesto reciklaže otpada na licu mjesta, ovdje svakog dana gori plastika, a plastika u gasu je jako gadna stvar. Tako udišemo otrovne supstance, a ono što ne udahnemo vrati nam se kišom. Pored toga vjetar i kiša spiraju pepeo u rijeku Zetu i tako otežavamo život životinja rijeke Zete koje pored toga gutaju kiseline koje ova mljekara isto tako svakog dana ispušta u rijeku Zetu.

Da se podsjetimo, mljekara koja je u vlasništvu kompanije Šimšić-Montmilk ispušta u rijeku dnevno oko 50.000 litara neprečišćene otpadne vode. Zato ovaj dio Zete koji prolazi kroz Ćurilac i Kopito izbjegavamo tokom čitave godine.

Inspekcija ima sve dokaze na stolu ali nije kaznila zagađivača. Opština ćuti, ne miješa se u svoj posao, a vlasnik mljekare gomila novac, dok bez iole pretjerivanja, truje našu djecu.

Odgovorno društveno poslovanje ove firme se ogleda u činjenici da joj je godišnji prihod od prodaje oko 10 miliona eura i da unazad već nekoliko godina postoje dokazi o zagađenju, a vlasnik mljekare nije uplatio nijedan jedini cent za rad Parka prirode “Rijeka Zeta”.

Zeta ne može samu sebe da zaštiti, ona ne može dići svoj glas i kazati koliko je sve ovo boli, ali to možeš uraditi ti jer neće niko sa strane doći da ti sačuva rijeku, a ako je sačuvamo samo nam može biti bolje.”, zaključio je Iković.

Iković je ranije predložio da opština Danilovgrad bude centar robnih rezervi.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

Društvo

Put ka Manastiru Ostrog blokiran zbog radova

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ako ste danas krenuli prema najvećem svetilištu u Crnoj Gori, Manastiru Ostrog, vjerovatnoća da ne budete vraćeni nazad je jako mala.

Naime, na “novom” putu koji povezuje opštinu Danilovgrad sa Manastirom, tačnije put koji počinje od mjesta Gorica i vodi ka Ostrogu, vrše se radovi na sanaciji kolovoznih traka koje su, uslijed vremenskih neprilika i uslijed odrona, oštećene.

Ukoliko se odlučite posjetiti Manastir Ostrog, preporučujemo da idete magistralnim putem Danilovgrad – Nikšić, preko Bogetića.

I naš čitala, Vunko Boričić, je juče išao do Manastira Ostrog i došao do kako kaže “blizu pod stijena i gore blokiran put i ne samo ja nego su se svi vraćali.”

Prevalili smo punih 10 km i morali smo se vraćati ponovo do Danilovgrada i ići preko Bogetića, kazao nam je Boričić ukazujući da je u mjestu Gorica potrebno postaviti upozorenje da je put do Manastira neprohodan.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Kolekcija “Znaci pored puta”

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Ведро
06:5016:12 CET
Осећај: 6°C
Ветар: 13km/h N
Влажност: 53%
Притисак: 1022.01mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
13/5°C
13/7°C
13/8°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']