Naslovna - Novosti - Ekonomija - Započeli radovi na revitalizacije mreže u danilovgradskim selima

Započeli radovi na revitalizacije mreže u danilovgradskim selima

Crnogorski elektrodistributivni sistem uveliko sprovodi radove za Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže. Projekat podrazumijeva zamjenu dotrajalih djelova dalekovoda, trafostanica i ugradnju novih elemenata mreže na ruralnim područjima Crne Gore.

Trenutno su radovi na terenu na Slapu, Mandićima, Požaru, Boronjini i okolnim selima.

Na radovima je angažovana danilovgradska firma “MEZON” i nikšićka “Kablomontaža”.

Crnogorski elektrodistributivni sistem  je sa Konzorcijumom kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o. Nikšić zaključio Okvirni sporazum, vrijedan 22,4 miliona eura. Okvirni sporazum potisuje se na period od 24 mjeseca za potrebe Projekta revitalizacije srednjenaponske (SN) i niskonaponske (NN) elektroenergetske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Posebno zadovoljstvo predstavlja okolnost da ovako važan i skup Projekat realizuju kompanije iz Crne Gore, čime se osim primarnog cilja – pouzdanijeg i kvalitetnijeg napajanja električnom energijom,  daje značajan zamah crnogorskoj privredi” – istakao je Đukanović i dodao da je uvjeren da će ovaj projekat samo potvrditi njihovu sposobnost za postizanje visokih kvalitativnih standarda.

Pred nama je složen zadatak, ali sam uvjeren i garantujem ispred Konzorcijuma da ćemo sve aktivnosti realizovati na najkvalitetniji način”, istakao je Nikola Kovačević, predstavnik Konzorcijuma kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o. Nikšić.

Tokom naredne dvije godine, CEDIS će u Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske elektroenergetske mreže, uložiti 22 miliona i 400 hiljada eura. Za prvu godinu izvođenja radova opredijeljeno je oko 12 miliona i 400 hiljada eura za rekonstrukciju sedam 10kV dalekovoda: „Slap Zete“ u Danilovgradu, „Krute“ u Ulcinju, „Grahovo“ u Nikšiću, „Bijela“ u Šavniku, „Tomaševo“ i „Gubavač“ u Bijelom Polju i „Dolac“ u Beranama.

U okviru Projekta tokom naredne dvije godine biti rekonstruisano oko 480 km srednjenaponske mreže i osam hiljada stubnih mjesta, kao i oko 990 km niskonaponske mreže i 28 hiljada stubnih mjesta na NN mreži. Najveći dio sredstava biće izdvojen za revitalizaciju mreže sa koje se napaja ruralno područje opština na sjeveru države.

Takođe pogledajte

CKB omogućila besplatnu 3D Secure funkcionalnost za sve platne kartice

U Crnoj Gori iz godine u godinu u značajnom porastu je upotreba kartica za internet …

Otvoren javni poziv za podršku zapošljavanju u Crnoj Gori uz podršku Norveške

Javni poziv za organizovanje stručnih obuka za nezaposlene u manje razvijenim opštinama Crne Gore, otvoren …

Оставите одговор

%d bloggers like this: