Connect with us

Sport

Balša Vojinović u borbi za evropsku bronzu

Published

on

Istorijski dan za danilovgradski karate.Balša Vojinović juniorski reprezentativac Crne Gore će se u nedelju boriti za bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u borbama u juniorskoj konkureciji -61kg.

Danilovgrađani, članovi karate kluba “Iskra” imali su tri predstavnika u borbama u kadetskoj i juniorskoj konkureciji i sva trojica su se domogla borbe za medalju.

Juče su njegovi klupski drugovi izborili mečeve za medalju i to Vuk Vučinić borbu za zlatnu medalju, a Anes Arifaj borbu za bronzanu medalju.

Balša Vojinović je bio slobodan u prvom kolu u drugom kolu je dobio bugarskog reprezentativca Mihaylov Petra rezultatom 6:1. U trećem kolu je pobijedio predstavnika Irske Kelly Cathala rezultatom 5:0. U četvrtfinalu je prije isteka regularnog vremena deklasirao Lambot Gaspara luksebuškog predstavnika 8:0. Ulaskom u polufinale sačekao ga je ukrainski reprezetativac Prannychuk Nazar koji je zvanični vicešampion Evrope u ovoj kategoriji,osvajač poslednje svjetske lige u Veneciji i zvanično drugi karatista na svjetskoj WKF karate listi od koga Balša gubi tri sekunde prije isteka vremena rezultatom 1:0.

Sjutrašnji istorijski dan će upisati Danilovgrad na evropsku mapu karatea a nama ostaje da budemo uz njih i poželimo da nam se vrate sa tri medalje oko vrata.Momci srećno vaše srce je veće od Garač planine i mi vjerujemo u vas.

Sport

Karatisti danilovgradske Iskre dominirali u Pljevljima

Published

on

By

Na upravo završenom 18-tom internacionalnom. karate turniru “Pljevlja open 2024” na kojem je nastupilo 528 takmičara iz 37 klubova koji su stigli iz 7 dražava,karatisti danilovgradske Iskre zauzeli su prvo mjesto u generalnom plasmanu sa ukupno osvojene 24 medalje od čega je 11 zlatnih, 5 srebrenih, 8 bronzanih. Zlatne medalje osvojili su:

1.Iskra Žarić
2.Martina Todorović dvije zlatne medalje u svojoj i starijoj starosnoj kategoriji
3.Dunja Vratnica
4.Anto Bakić
5.Katarina Šuković
6.Nadja Rovčanin
7.Nađa Vojinović
8.Pavle Pavićević dvije zlatne medelja u svojoj i starijoj starosnij kategoriji
9.Ðorđe Prelević
Srebrne medalje medalje su osvojili su:
1.Hristijan Zaov
2.Filip Popović
3.Katarina Šuković
4.Maša Todorović
5.Gavrilo Joličić

Bronzane medalje osvojili su:

1.David Rubežić
2.Dunja Vratnica
3.Mitar Čvorović
4.Andrija Medenica
5.Bogdan Radulović

Karatisti Iskre na ovom turniru su izašli sa djecom,pionirima i nadama koji se pripremaju za predstojeće prvenstvo Balkana koje će se održati u Turskoj u Istanbulu.Starija ekipa već u utorak odlazi za Španiju u La Korunju na svjetsku ligu gdje će nastupiti osam takmičara Iskre.Podsjećamo da na predstojećoj svjetskij ligi takmičenju mlađi senior Balša Vojinović brani prošlogodišnje zlato.

Nastavite čitanje

Sport

Takmičenje u ritmičkoj i aerobnoj sportskoj gimnastici u Podgorici 11. maja

Published

on

By

Gimnastički klub Enigma i Gimnastička sekcija Danilovgrad organizuju drugi međunarodni turnir u ritmičkoj i aerobnoj sportskoj gimnastici u Podgorici,koji će se održati u hali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u subotu 11. maja.

– Na drugom Enigma Cup Podgorica 2024 imaćemo priliku da ugostimo oko 300 gimnastičarki i gimnastičara, koji dolaze iz 16 klubova, Letonija, Ukrajina, Kipar, Turska, Hrvatska, BiH, Srbija, kao i klubova iz Crne Gore.Veoma smo zadovoljni odzivom, što je rezultat uspješno organizovanog prošlogodišnjeg takmičenja, koje je bilo prvo takmičenje takve vrste u Podgorici i na kojem je učestvovalo oko 200 takmičara iz 12 klubova – kazao je Željan Brajović, predsjednik GK Enigma koji poziva sve koji su u subotu 11. maja Podgorici da dođu i uživaju u programu i vježbama takmičara, počev od najmlađih,koji će učestvovati u revijalnom dijelu, do starijih u takmičarskom dijelu.

 

– Gimnastičari koji će se takmičiti su uzrasta od 2019. do 2006.godišta i nastupaće sa vježbama pojedinačnim i grupnim, bez rekvizita i vježbama sa rekvizitima: vijača, obruč, čunjevi, lopta i traka. Ovo je prilika da se svi, a posebno djeca upoznaju sa gimnastikom, olimpijskim sportom, koji nije toliko poznat našoj široj javnosti i uživo vide sve ljepote koje ona pruža. Obezbijedili smo i uživo prenos na našem youtube kanalu, koji će biti tokom čitavog takmičenja – kazao je Brajović. 

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije