Connect with us

NVO Sektor

CROSSMEDIANET – Inicijativa koja transformiše medijsku scenu u Crnoj Gori

“CROSSMEDIANET – Together for Better and Qualitative Journalism,” ambiciozan projekat već ostvaruje značajne rezultate u umrežavanju malih, nezavisnih medija, građanskih aktivista i mladih novinara.

Published

on

U doba digitalnih medija, CROSSMEDIANET postaje ključni igrač u transformaciji medijske scene, okupljajući lokalne portale, aktiviste civilnog društva i  freelance novinare. Ideja ovog projekta je jednostavna, ali moćna – zajedništvo. Iz Nevladine organizacije Kombinat media, koja je osnivač portala Kombinat, su uvjereni da snaga leži u umrežavanju, te kroz CROSSMEDIANET žele obezbediti veću vidljivost i medijski uticaj svih aktera u mreži.

Jedan od ključnih ciljeva projekta je podizanje znanja i nalaženje rešenja koja će podržati potrebe alternativne dimenzije medijske scene. Ova inicijativa nije samo sredstvo za ostvarivanje projekta ili korist nosioca istog, već predstavlja istinski trud da se doprinese razvoju novinarstva i pronađu rešenja koja će odgovoriti na aktuelne izazove.

Dosadašnja raznovrsnost učesnika doprinijela je dinamici diskusija, dok je entuzijazam svakog pojedinca obogatio kvalitet treninga kroz koje su zajedno prošli. Posebno ohrabrujuće je primijetiti obećavajuću i dugoročnu saradnju među učesnicima i partnerima CROSSMEDIANET-a.

“Inicijativa donosi svetlu budućnost novinarstva koje artikuliše zanemarene aspekte civilnog društva i interese građana.”

Iz NVO Kombinat media upućuju zahvalnost svima koji su postali dio ove priče i podržali ih u još jednoj optimističnoj viziji u Crnoj Gori, s nadom da će se proširiti i na širi region. Svi zainteresovani su pozvani da prate njihov rad jer ih čeka uzbudljiva godina puna novih izazova i postignuća.

Projekat se realizuje zahvaljujući programu #SustainMedia, koji sufinansira Evropska unija i Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CrossMediaNet (@crossmedianet.me)

NVO Sektor

Otvoren javni poziv: Za projekte nevladinih organizacija 35000€

Published

on

By

Opština Danilovgrad raspisala konkurs za Nevladine organizacije

Opština Danilovgrad raspisala konkurs za Nevladine organizacije. Konkurs je otvoren 30 dana od dana raspisivanja odnosno od 20.05.2024. godine.

Detalji javnog poziva se mogu pogledati na sledećem linku

Nastavite čitanje

NVO Sektor

Privedeno jedno lice kod kojeg je pronađen karabin

Published

on

By

Dana 17.05.2024.godine oko 21.30 časova, realizujući svoja operativna saznanja, PS Stanice policije OB Danilovgrad, na lokalnom putu Danilovgrad-Klikovače-Spuž, u mjestu Klikovače, izvršili su kontrolu p.m.v marke “Mercedes Smart” kotorskih reg.oznaka sa kojim je upravljalo lice I. R. rođ.1988.godine, nastanjen u Podgorici.

Izvršenim pregledom vozila, na sjedištu suvozača pronađeno je vatreno oružje puška- karabin bez municije , za koju imenovani ne posjeduje oružni list za držanje.

Takođe , izvršenim alkotestiranjem kod imenovanog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.15 g/kg.

O događaju upoznat DT u ODT u Podgorici koja se izjasnila da se u konkretnom radi o KD NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH MATERIJA iz čl 403 st.1 KZ CG, te da se lice I. R. liši slobode i uz krivičnu prijavu privede u ODT dana 18.05.2024.godine.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije