Connect with us

Ekonomija

Dodijeljene godišnje nagrade AMM-a

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) dodijelila je danas godišnje nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima za prošlu godinu.

Nagrada za najmenadžera u akcionarskim društvima pripala je predsjedniku Upravnog odbora (UO) Erste banke, Aleksi Lukiću, u velikim preduzećima izvršnom direktoru Bar Kod Shopa, Ilhanu Čičiću, a u srednjim menadžeru Ericssona Crna Gora, Maroju Delibašiću.

Za najmenadžere u malim preduzećima izabrani su generalni direktor za Zapadni Balkan – Affinity Balkans, Mišo Božić i osnivač i ovlašćeni zastupnik Ing Invest Danilovgrad, Ilija Radulović.

Najmenadžerka u mikro preduzećima je izvršna direktorica preduzeća Studio K, Slavica Komatina, a mladi menadžeri godine osnivač i izvršni direktor hercegnovske kompanije Primato P, Miloš Vučurović i osnivač/menadžer proizvodnje i prodaje kotorskog Niksen Čavor, Nikica Čavor.

Najmenadžerke u oblasti korporativnog upravljanja su generalna direktorica firme Delta M CG, Zorica Mišković Pavićević i generalna menadžerka hotela Ramada, Ivana Đurović.

Preduzetnici godine su osnivač i izvršni direktor Meso-Prometa Hilmija Franca i osnivač restorana Pod Volat Podgorica, Nedžad Lekić.

Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera je Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG), a nagrada za životno djelo dodjeljena je profesoru Nikoli Dragomanoviću.

Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu u oblasti medija dodijeljeno je izvršnoj direktorici TV Vijesti i Daily Press, Marijani Kadić Bojanić.

Događaj je pod pokroviteljstvom Vlade, a generalni sponzor događaja je kompanija M:tel. Dodjeli nagrada je prisustvovao i premijer Dritan Abazović.

Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u prošloj godini su ostvarili izuzetne rezultate. Ukupan prihod je bio više od 195 miliona EUR, neto dobit blizu 19 miliona EUR, a investirale su oko 6,5 miliona EUR. Pomenute kompanije zajedno imaju blizu 1,6 hiljada zaposlenih.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ekonomija

PODRŠKA ZA SEDAM PREDUZEĆA U VLASNIŠTVU MLADIH

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Sedam malih i srednjih preduzeća iz Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja i Mojkovca biće podržano u okviru projekta “Implementacija upravljajanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta”.

Projekat sprovodi NVO “Biznis centar” iz Nikšića u partnerstvu Opštinom Danilovgrad, a održana je i prva obuka za interne auditore za ISO standard Sistema menadžmenta kvalietom i Sistema menadžmenta zaštitom životne sredine.

“Naša organizacija će ovim projektom pružiti podršku za sedam kompanija u vlasništvu mladih, koje će implementirati i usvojiti prakse u skladu sa ISO standardom 9001:2015 i ISO 14001:2015. Tako će steći međunarodno priznatu usklađenost koja će doprinijeti povjerenju u usluge i robu malih preduzeća”, rekao je Darko Žugić, koordinator projekta i izvršni direktor NVO “Biznis centra”.

Krajnji korisnici projekta su sedam malih i srednjih preduzeća iz Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja i Mojkovca, među kojima su i mladi preduzetnici mlađi od 35 godina koji posluju uglavnom u nerazvijenim opštinama.

“Opština Danilovgrad dala je svoj doprinos u dijelu odabira i podržala projektnu ideju u rješavanju socio-ekonomskih problema i promovisanju malih preduzeća u nerazvijenim opštinama kroz implementaciju ISO standarda. Promocija će biti realizovana kroz posebne sastanke sa korisnicima, a opštinski tim će im pružiti podršku da ispune ciljeve projekta”, rekao je menadžer projekata u Opštini Danilovgrad Darko Mrvaljević, prenosi portal Onogošt.

Projekat će pomoći malim preduzećima da ostvare koristi od implementacije ISO standarda tako što će identifikovati svoje trenutne procese, analizirati rizik, kao i identifikovati sve mogućnosti za poboljšanje poslovanja, uz praćenje preporuka ovih ISO standarda koje su dali konsultanti i stručnjaci za njihovu implementaciju kako bi se razvila svijest poslovanja u skladu sa ciljevima zaštite životne sredine kako bi se ojačala društvena odgovornost svih preduzeća podržanih ovim projektom.

“Podrška Kraljevine Norveške preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora” usmjerena je na male biznise, koji će kroz transformaciju doprinijeti razvoju i rastu privrede u Crnoj Gori”, rekao je menadžer projekta “Norveška za vas – Crna Gora” Armen Čekić.

Projekat “Implementacija upravljajanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta” finansira Kraljevina Norveška preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora” sa oko 35.000 evra.

NASTAVI SA ČITANJEM

Ekonomija

Održan drugi dio obuke za interne auditore za standarde ISO 9001 i ISO 14001

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U Danilovgradu je održan drugi dio obuka za interne auditore za standarde ISO 9001 i ISO 14001, a u sklopu projekta “Implementacija upravljanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta”, koji sprovodi NVO “Biznis centar” Nikšić.

Nakon obuka, obavljeno je testiranje predstavnika NVO “Biznis centar” Nikšić i predstavnika partnerske organizacije Opština Danilovgrad.
Polaznici obuka dobiće sertifikate za internog auditora za standarde ISO 9001 i ISO 14001.

Projekat je podržan od strane Kraljevine Norveške u okviru projekta “Norveška za vas – Crna Gora“.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije