Connect with us

Društvo

I mjesna zajednica Danilovgrad 1 startovala web platformu

Nakon trogodišnje pauze u radu Mjesnih zajednica u Danilovgradu i MZ Danilovgrad 1 dobila je u oktobru mjesecu 2023. godine Savjet mjesne zajednice.

U Savjet su izabrani Željan Brajović, Nemanja Domazetović, Veselin Radonjić, Radislav Kaluđerović, Nenad Simonović, Darko Zarubica, Goran Nikčević, Živko Jovanović i Ina Vukadinović. Za predsjednika Ssavjeta izabran je Darko Zarubica. Mjesna zajednica Danilovgrad 1 do sada je uputila najveći broj identifikovanih problema i inicijativa ka lokalnoj samoupravi, lokalnim i državnim preduzećima i službama, a posebno ističemo saradnjom sa danilovgradskim Odjeljenjem bezbjednosti i zajedničkom radu na unapređenju sigurnosti na lokalnim saobraćajnicama i bulevaru.

Članom 2 Odluke o osnivanju mjesne zajednice Danilovgrad 2 propisano je da Mjesna zajednica Danilovgrad 1 obuhvata istočni dio grada od ulice Baja Sekulića, obalom rijeke Zete, Grlić od Crkvina do Oštara, starim putem za Sladojevo Kopito, obuhvata kuće Ćupića do puta Danilovgrad – Zagarač, ulicom Baja Sekulića na most na rijeci Zeti.

Devetočlani Savjet koji će u naredne četiri godine raditi na mapiranju problema, njihovom delegiranju lokalnoj samoupravi i na koncu njihovom rješavanju. Između ostalog, mjesnoj zajednici će biti na raspolaganu platforma mzdanilovgrad.me

Ovo je četvrta platforma ovog tipa u opštini Danilovgrad koja će omogućiti lokalnom stanovništvu da na brži i jednostavniji način rešava svoje probleme. Pored toga što će omogućiti transparentnost rada Mjesne zajednice, putem platforme će se promovisati turistički i poljoprivredni resursi i potencijali ovog kraja.

Lokalno stanovništvo na platformi, putem jedostavne forme, može Savjetu dostavljati identifikovane probleme.

Platforma je donacija NVO Volim Danilovgrad dok će za održavanje platforme biti zaduženi članovi Savjeta MZ Danilovgrad 1.  Sa platformama za sada, pored MZ Danilovgrad 1, raspolažu MZ Vražegrmci, Spuž i Danilovgrad 2. U narednim danima realizovaće se obuka za upravljanje platformom.

NVO Volim Danilovgrad želi pružiti maksimalan doprinos razvoju mjesnih zajednica u Danilovgradu, njihovom radu i transparentnosti.

 

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije