Connect with us

Društvo

Javna rasprava o Nacrtu Programa uređenja prostora Opštine Danilovgrad za 2024. godinu

U danilovgradskoj opštini opada registrovana nezaposlenost

U skladu sa Odlukom o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, Predsjednik Opštine Danilovgrad je usvojio Nacrt Programa uređenja prostora Opštine Danilovgrad za 2024. godinu sa Programom urbane sanacije i stavio ga na javnu raspravu.

Trajanje javne rasprave:

Javna rasprava će trajati 15 dana, od 15. do 29. februara 2024. godine.

Nacrt programa je dostupan na internet sajtu Opštine Danilovgrad dok se može pogledati svakog dana u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u Ul. „Blaža Mrakovića“ bb u Danilovgradu.

Centralna javna rasprava održaće se 22. februara 2024. godine u 15:30 sati u velikoj sali Skupštine Opštine Danilovgrad.

Kako učestvovati

Svoje primjedbe, predloge i sugestije možete dostaviti u pisanom obliku Sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine Opštine Danilovgrad na:

Rok za dostavljanje prijedloga je 29. februar 2024. godine.

Sekretarijat će razmotriti sve primljene prijedloge i sugestije i sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Ova javna rasprava je prilika da se upoznate sa predloženim planovima razvoja i iznesete svoje mišljenje. Pozovite sve građane da učestvuju i doprinesu oblikovanju budućnosti Danilovgrada.

Advertisement

Društvo

Rukovodstvo Opštine posjetilo MZ Mosori, najavljena podrška

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Grgurović i Bojan Pavićević posjetili su MZ Mosori i tom prilikom se neposrednije upoznali sa funkcionisanjem ove mjesne zajednice. Mještani su ovom prilikom izložili rukovodstvu Opštine probleme i izazove sa kojima se suočavaju mještani ovog kraja, stoji u saopštenju na sajtu Opštine Danilovgrad.

Već decenijama zapostavljan kraj suočava se sa problemima koji se tiču osnovnih životnih potreba. Kraj ne samo da je bogat istorijom, već i svim drugim resursima koji zaslužuju da budu valorizovani na najbolji način predočili su iz Mjesne zajednice rukovodstvu. Vjerski objekti, istorija, istorijske ličnosti, kulturni spomenici, plodno zemljište, poljoprivredni potencijal ne zaslužuju da budu zapostavljeni, kazali su mještani.

Između ostalog, Grgurović i Pavićević su istakli da će se trud Opštine usmjeriti ka rešavanju ovih problema po prioritetima. Vodosnadbijevanje i putna infrastruktura su problemi koji će biti rešavani u narednom periodu shodno finansijskim mogućnostima Opštine.

Prisutni su istakli da ne pamte kada ih je posjetilo rukovodstvo Opštine i da im to uliva nadu da će ovo mjesto zasijati nekadašnjim sjajem. Nadaju se da će poboljšanjem uslova života ponovo okupiti brojna domaćinstva, pa će samim tim i obrazovne ustanove ponovo biti u funkciji.

Grgurović i Pavićević obišli su puteve u ovom kraju kao i izvor koje će predstavljati bazu za rešavanje problema vodosnadbijevanja. Obišli su i zapuštene putne pravce čijom bi se sanacijom poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom, zaključuje se u saopštenju na sajtu Opštine.

Nastavite čitanje

Društvo

Dvorište Dnevnog centra obogaćeno skulpturom iz Umjetničke kolonije

Skulptura poznatog vajara Rada Vilotijevića iz SAD-a „I love Montenegro“ koja je svojevremeno nastala u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu, od danas će krasiti dvorište JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu“.

Plan razmještanja skulptura po kojem je već odavno trebalo da bude postavljena ispred ove značajne institucije u našem gradu, konačno je realizovan u prisustvu novog v.d. poslovnog direktora JU „Umjetnička Kolonija“ Andrije Radulovića i v.d. direktorice Marije Bajčete JU „Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom“ i ostalih zaposlenih u ove dvije institucije.

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Opština Danilovgrad (@opstinadanilovgrad)

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije