Javni oglas za potrebe Službe komunalne policije - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Javni oglas za potrebe Službe komunalne policije

Danilovgrad Oglasi za posao

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Na osnovu člana 113 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl.list CG“, br. 2/18, 34/19, 38/20) i Odluke o pokretanju postupka za popunu radnog mjesta putem javnog oglasa, br. 10-100/21-14/1 od 20.01.2021.godine, Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, objavljuje JAVNI OGLAS za potrebe Službe komunalne policije.

Za popunu radnog mjesta:

1. Komunalni/a inspektor/ka III za stanovanje u Sektoru za inspekcijski nadzor, 1 izvršilac/teljka, na vrijeme od pet godina.

Uslovi:

   – VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja (240, 180 +60, 300, odnosno 360 kredita CSPK-a), fakultet ekonomske ili tehničke struke,

   – najmanje dvije godine radnog iskustva,

   – položen stručni ispit za rad u državnim organima.

2. Kandidati pored uslova navedenih u tački 1 treba da ispunjavaju i opšte uslove za zasnivanje radnog odnosa propisane Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

Opšti uslovi su:

– da je lice državljanin Crne Gore,

– da je lice punoljetno,

– da je lice zdravstveno sposobno,

– da lice ima propisani nivo kvalifikacije obrazovanja,

– da lice nije osuđivano za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu i protiv koga se ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

3. Potrebna dokumentacija:

– prijava na slobodno radno mjesto, – uvjerenje o crnogorskom državljanstvu ili fotokopija  biometrijske lične karte,

– diploma ili uvjerenje o završenom nivou kvalifikacije,

– uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, – uvjerenje o potrebnom radnom iskustvu,

– uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima.

4. Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja kandidat koji bude izabran najkasnije u roku od osam dana od dana dostavljanja odluke.

5. Uvjerenje da lice nije osuđivano za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu, pribavlja  Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti po službenoj dužnosti.

6. Prijavu i kompletnu dokumentaciju kandidati podnose u originalu ili ovjerenoj kopiji, preko pisarnice ili na adresu Opština Danilovgrad, Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, Trg 9.decembar Danilovgrad, u roku od 15 dana od dana objavljivanja oglasa.

7. Na osnovu potpune i uredne dokumentacije koja je blagovremeno dostavljena, Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti sačinjava listu kandidata koji ispunjavaju uslove oglasa.

8. Kandidati koji ispunjavaju uslove javnog oglasa, podliježu provjeri znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina. Na sprovođenje provjere znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina kandidata koji ispunjavaju uslove oglasa, kriterijume i način ocjenjivanja, shodno se primjenjuju propisi o državnim službenicima i namještenicima.

U skladu sa Uredbom o kriterijumima i bližem načinu sprovođenja provjere znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima (“Sl. list CG”, br. 050/18) provjera znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina kandidata sprovodi se najkasnije u roku od 30 dana od dana sačinjavanja liste kandidata koji ispunjavaju uslove javnog oglasa.

Popis propisa koji su potrebni kandidatima sa liste kandidata koji ispunjavaju uslove oglasa za pripremu teorijskog dijela pisanog testa su: Ustav Crne Gore, Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o državnim službenicima i namještenicima, Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave opštine Danilovgrad, Zakon o upravnom postupku, a za pripremu praktičnog dijela pisanog testa: Zakon o inspekcijskom nadzoru, Zakon o održavanju stambenih zgrada, Zakon o komunalnim djelatnostima.

Sekretarijat za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti obavijestiće preko internet stranice (www.danilovgrad.me) kandidate sa liste kandidata koji ispunjavaju uslove oglasa o datumu, mjestu, vremenu i načinu provjere sposobnosti, najkasnije pet dana prije dana provjere sposobnosti.

9. Sve informacije u vezi oglasa mogu se dobiti na br.telefona 020811992, kontakt osoba Snežana Simović.

Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Društvo

42 godine od najrazornijeg zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru

Crna Gora danas obilježava 42. godina od najrazornijeg zemljotresa, koji je na današnji dan 1979. pogodio našu zemlju.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

7 sati, 19 minuta i 50 sekundi, Crnu Goru je pogodio katastrofalan zemljotres, jačine 7,2 stepena Rihterove skale u epicentru.

Potres je izazvao ogromna razaranja na cijelom Crnogorskom primorju, na dužini od preko 100 kilometara.

Epicentar zemljotresa bio je u Jadranskom moru, između Ulcinja i Bara, na udaljenosti od 15 kilometara od obale. U tom zemljotresu stradala je 101 osoba u Crnoj Gori i 35 u Albaniji.

Oko 100 hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Najviše su stradali gradovi Ulcinj, Bar, Petrovac, Budva, Tivat, Kotor, Risan i Herceg Novi, uništen je veliki broj modernih hotelskih kapaciteta, oštećena 53 zdravstvena objekta, 570 objekata socijalne i dječije zaštite i 240 škola.

Posebno su stradali kulturno-istorijski spomenici, a oštećeno je oko 350 kilometara magistralnih i 200 kilometara regionalnih puteva.

Šteta je procijenjena na više od 4,5 milijarde dolara. Ali zemljotres 1979. će se pamtiti, prema riječima svjedoka, pamtiti po požrtvovanosti i solidarnosti.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Ministarku zdravlja Borovinić Bojović od danas čuva policija

Ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović od danas će čuvati policija, kazao je Vijestima potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Radi se o hrabroj ženi, ali ćemo njenu bezbjednost u potpunosti zaštiti, kao i svih građana. Nećemo dozvoliti da neko u Crnoj Gori bude ugrožen zbog posla koji obavlja”, rekao je Abazović.

Ljekarka Borovinić Bojović prijavila je policiji da je na privatnu mejl adresu dobila poruke prijeteće sadržine i da se u istom, nepotpisanom mailu, pominju njena djeca i otac.

“Ti ćeš biti prva osoba koju ću posjetiti… moraćeš da platiš”, piše između ostalog u nepotpisanom pismu.

Borovinić Bojović nije juče htjela da komentariše prijetnje koje je dobila.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
14°
Углавном облачно
06:0119:25 CEST
Осећај: 14°C
Ветар: 8km/h S
Влажност: 33%
Притисак: 1018.96mbar
УВ индекс: 4
ПетСубНед
18/8°C
14/8°C
14/7°C

Facebook

Instagram

Najčitanije