Connect with us

Društvo

Košarkaški memorijal „Ljubo Jovanović“ 23. i 24. januara

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Košarkaški klub Danilovgrad u saradnji sa KS Crne Gore i lokalnom upravom organizuje 23. i 24. januara osmi po redu košarkaški Memorijal „Ljubo Jovanović“ u čast tragično nastradalog mladića, koji je branio boje Budućnosti, Sutjeske i Lovćena. Upravo ovi klubovi i predstavnik grada domaćina odmjeriće snage u gradskoj sportskoj dvorani.

Takođe, Jovanović je tokom uspješne karijere jednu sezonu proveo u Grčkom KAOD-u sa kojim je izborio plasman u prvu ligu.

– Organizacija jednog ovakvog događaja predstavlja veliko priznanje za naš kolektiv, za sport i sve sportiste u ovoj sredini i grad uopšte. Rado smo prihvatili ulogu domaćina turnira kako bi i na ovaj način evocirali drage uspomene i lijepa sjećanja na sjajnog druga i vrsnog košarkaša – rekao je Novak Popović, direktor KK Danilovgrad i dodao da će se u prvoj utakmici u subotu od 16. časova sastati Budućnost i Sutjeska a zatim Lovćen i Danilovgrad, da bi se u neđelju u istim terminima odigrale utakmice za treće i prvo mjesto. Ekipe mogu nastupiti u kombinovanim sastavima.

Karijeru je počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci. Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u, sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije