Vlasnici automobila sa dizel motorima starije konstrukcije najbolje znaju koliko je nezgodno kada se gorivo, takoreći ”smrzne”.

Ovaj problem posebno je bio izražen kod starog „D2“ dizela koji se više ne proizvodi, sa druge strane eurodizel ima nižu tačku smrzavanja od -20 stepeni Celzijusovih.

Kada je temperatura niska, veličina kristala parafina se povećava i tada može doći do začepljenja filtera goriva usljed ovoga motor ne može da startuje.

Novi dizel agregati imaju poseban grijač koji ovo sprečava dok kod starih ovo može biti veliki problem.

Sa druge strane, a kako bi takođe ublažili problem “smrzavanja” dizel goriva, i proizvođači naftnih derivata daju svoj doprinos tako što u dizel dodaju posebne aditive. Ovi aditivi služe da tačku smrzavanja, odnosno filtrabilnosti, spuste.

Osim aditiva za dizel gorivo koje se dodaje u proizvodnji, vozačima se nude i brojni aditivi koje sami mogu dolivati u svoje rezervoare.

Ovdje treba voditi računa o količini koja se doliva u rezervoar, pa zato dobro pročitajte uputstvo prije nego što sipate ove aditive.

Takođe, aditivi vam neće pomoći kada se gorivo već „smrzlo” već se dodaje ranije, dok je temperatura iznad nule.

Ipak, da biste preupredili ovaj dosadni zimski problem, najbolje da obavite servis prije zime na kojem ćete provjeriti sistem za dovod goriva i, po potrebi zamijenite filter goriva.

Naravno, preporuka je i da, ukoliko je moguće, tokom noći parkirate automobil u zatvorenom kako bi gorivo bilo na toplom.

Ako do smrzavanja ipak dođe, znajte da uporno startovanje neće dovesti do otpuštanja parafina, već će jedini rezultat biti prazan akumulator. Odložite paljenje za kasnije ili probajte da „utoplite” automobil.

To možete uraditi tako što ćete vrućim peškirom prekriti filter goriva. Jako bitna, možda i najbitnija stvar kod dizelaša zimi je ispravan akumulator pa ga svakako treba provjeriti.

Još jedna bitna stvar koju bi vlasnici starijih dizelaša mogli da urade prije zime je provjera grijača i kompresije u cilindru.

Što je motor stariji i „umorniji”, odnosno pohabaniji ona je niža. Takvi motori imaće problema da upale i ljeti, a zimsko paljenje za njih spada u domen naučne fantastike.

Takođe, neće startovati ni ukoliko svi grijači nisu ispravni pa i njih obavezno treba provjeriti u servisu.

Izvor: mojauto.rs