Connect with us

Kultura

Književno takmičenje za djecu i mlade iz Danilovgrada

U okviru navećeg književnog takmičenja za djecu i mlade književne stvaraoce – talente od 10 do 18 godina koje realizuje Internacionalna kulturna asocijacija IKA u svim crnogorskim opštinama već treću godinu zaredom 9. aprila 2024. godine u Centru za kulturu Danilovgrad upriličiće se i književno takmičenje za djecu i mlade iz Danilovgrada sa početkom u 18h.

Zainteresovani svoje prijave mogu poslati do 5. aprila 2024. godine na e-mail: [email protected]

Prijava treba da sadrži: ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, dvije autorske pjesme ili kratku priču, naziv škole, ime mentora. Obezbijeđen je veliki broj nagrada.

Kultura

Knjige koje svjedoče o stradanju bratstva Kadića

Udruženje Bjelopavlića ,,Bijeli Pavle” Danilovgrad, Odbor Matice srpske u Danilovgradu i Fondacija Bratsva Kadića Danilovgrad i Beograd predstaviće knjige: ,,Kadići od Bovana do naših dana“, čiji su autori: Milan Stojović i Milorad Dudi Kadić, ,,Zeko Mali“, autora Buda Simonovića i ,,Bovanice“ čiji je autor Milan Stojović.

O knjigama će govoriti prof. dr Boris Brajović, dr Žarko Leković i autori: Budo Simonović, Milan Stojović i Milorad Dudi Kadić. Stihove iz knjiga govore: Ljubisav Hadži Bjelić
i Rajko Palibrk, a uz gusle pjevaju: Slavko Jeknić i Maksim Vojvodić.

Etno pojci: Bojana Radović i Maša Vojvodić.

16. aprila 2024. godine sa početkom u 19 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

Nastavite čitanje

Kultura

Otvorena izložba “Process” u galeriji Umjetničke kolonije u Danilovgradu

U galeriji Umjetničke kolonije otvorena je izložba “Process”, predstavljen je novi vizuelni identitet Umjetničke kolonije Danilovgrad, kao i projekat “ReCulture”.

Na otvaranju izložbe govorili su direktor Kulturnog centra Trebinje i glavni menadžer projekta Miljan Vuković, profesorica na FLU Cetinje mr Adela Zejnilović i potpredsjednica Opštine Danilovgrad Marija Radonjić Ćupić.

Moderator večeri bio je vajar iz Umjetničke kolonije mr Velibor Pavićević.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije