Naslovna - Novosti - Društvo - Kompanija “Eurozoks” iz Danilovgrada najavila završetak rada vrtića u Tuzima

Kompanija “Eurozoks” iz Danilovgrada najavila završetak rada vrtića u Tuzima

Građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima biće završeni u ugovorenom roku, do 29. maja, rečeno je danas na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, kompanije “Eurozoks” iz Danilovgrada. 

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, nakon toga pristupiće se proceduri tehničkog prijema, u cilju pribavljanja upotrebne dozvole, čime će se steći uslovi za početak rada u septembru.

Na objektu je u toku postavljanje keramike, izrada podloge za PVC podove, molerski radovi, montaža spuštenih plafona i instalacija, nabavka namještaja i opreme, kao i radovi na fasadi i uređenje terena.

Iz Uprave javnih radova podsjećaju da je predškolska ustanova u Tuzima površine 1,4 hiljade metara kvadratnih, imaće 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene, kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a pet za jaslice.

Novi objekat, koji će koštati oko 1,65 miliona eura, planiran je za boravak 200 djece, a projekat se realizuje kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore.

Kompletan tenderski postupak, kao i uvođenje izvođača u posao krajem maja protekle godine, sprovela je Uprava javnih radova, u skladu sa CEB procedurom, a na osnovu projektne dokumentacije naručioca posla, Ministarstva prosvjete.

Početak rada vrtića u septembru mnogo će značiti, kako za roditelje, tako i za otvaranje novih radnih mjesta za kvalifikovani kadar sa tog područja.

Vrtić će raditi u okviru Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, koja trenutno ima 18 vaspitnih jedinica na teritoriji cijelog grada i oko pet hiljada djece uzrasta od jedne do šest godina.

Takođe pogledajte

Sunčano, do 35 stepeni

Na jugu Crne Gore sjutra će biti pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne …

Iskra savladala Rudar

Iskra je kao domaćin na DG Areni savladala Rudar 2:0. (45’+4 Malešević, 79′ Rogošić)

Оставите одговор

%d bloggers like this: