Građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima biće završeni u ugovorenom roku, do 29. maja, rečeno je danas na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, kompanije “Eurozoks” iz Danilovgrada. 

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, nakon toga pristupiće se proceduri tehničkog prijema, u cilju pribavljanja upotrebne dozvole, čime će se steći uslovi za početak rada u septembru.

Na objektu je u toku postavljanje keramike, izrada podloge za PVC podove, molerski radovi, montaža spuštenih plafona i instalacija, nabavka namještaja i opreme, kao i radovi na fasadi i uređenje terena.

Iz Uprave javnih radova podsjećaju da je predškolska ustanova u Tuzima površine 1,4 hiljade metara kvadratnih, imaće 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene, kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a pet za jaslice.

Novi objekat, koji će koštati oko 1,65 miliona eura, planiran je za boravak 200 djece, a projekat se realizuje kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore.

Kompletan tenderski postupak, kao i uvođenje izvođača u posao krajem maja protekle godine, sprovela je Uprava javnih radova, u skladu sa CEB procedurom, a na osnovu projektne dokumentacije naručioca posla, Ministarstva prosvjete.

Početak rada vrtića u septembru mnogo će značiti, kako za roditelje, tako i za otvaranje novih radnih mjesta za kvalifikovani kadar sa tog područja.

Vrtić će raditi u okviru Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, koja trenutno ima 18 vaspitnih jedinica na teritoriji cijelog grada i oko pet hiljada djece uzrasta od jedne do šest godina.