Kovačević: Kuća meda u Danilovgradu opravdala postojanje

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević izrazila je zadovoljstvo što Danilovgrad ima priliku da bude domaćin ovolikom broju mladih koji su dobili podršku da se bave pčelarstvom. Takođe, izrazila je zadovoljstvo što je Kuća meda u Danilovgradu pokazala opravdanost postojanja, što potvrđuju česte prilike da se promovišu rezultati koji se u tom sektoru postižu.

zorica-kovacevic

[ads1]

“Ponosna sam što je 95 mladih pčelara došlo u Kuću meda i što će imati priliku da se uvjere u sve aktivnosti ove pčelarske kuće i Saveza”, kazala je Kovačević pozivajući mlade pčelare da se uključe u udruženja pod okriljem Saveza kako bi iskoristili sve benefite podrške i mogućnosti za razvoj svog biznisa. Kovačević je podsjetila da Ministarstvo iz godine u godinu značajnu podršku pčelarstvu i najavila da će i Opština, u saradnji sa Ministarstvom, u svom budžetu za narednu godinu kreirati podršku pčelarstvu, izražavajući uvjerenje da će još više mladih pčelara biti na području Danilovgrada. Ona se posebno zahvalila potpredsjedniku Vlade Milutinu Simoviću na zalaganju za razvoj sektora pčelarstva i uopšte poljoprivrede, kao i na prilici da iz mjeseca u mjesec na teritoriji Danilovgrada zajedno promovišu rezultate.

Miljanić: Pčelarska porodica sve veća

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radule Miljanić mladim pčelarima poželio je dobrodošlicu u, kako je rekao, jednu veliku pčelarsku porodicu koja se konstantno uvećava i predstavlja veoma ozbiljnu grupu poljoprivrednika u Crnoj Gori.

[ads1]

“O tome svjedoče mnogi pčelarski projekti koji se uspješno realizuju u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i drugim institucijama koje stvaraju nove ideje i nove prilike za razvoj. Upravo jedna od tih ideja jeste i podrška vama koji želite da kroz pčelarstvo pospješite sopstvenu kreativnost i tim se upuštite u jedan veoma ozbiljan i izazovan posao. Pčelarstvo zahtjeva dosta odricanja i rada a prije svega dosta učenja. To znači da su edukacija i obrazovanje u ovoj oblasti prioriteti koje smo postavili kao osnovu za dalju afirmaciju pčelarstva”, kazao je Miljanić najavljujući da će uskoro biti objavljen Konkurs za prvu generaciju polaznika škole pčelarstva.