Connect with us

Kultura

Lansiran sajt Centra za Kulturu Danilovgrad: Digitalna kultura na dlanu!

Centar za kulturu Danilovgrad stupio je u digitalno doba s lansiranjem svog novog sajta, czkdanilovgrad.me. Ovaj sveobuhvatni digitalni prostor služi kao centralno mjesto za sve informacije vezane za kulturna dešavanja u gradu. Sada građani mogu biti u toku sa najnovijim vijestima iz Centra, Gradske biblioteke “Mihailo Miho Vuković” i Zavičajnog muzeja Danilovgrad na jednom mestu.

Jedna od najvažnijih karakteristika novog sajta je njegova mogućnost da pruži građanima uvid u mjesečne repertoare, projekcije filmova, pozorišne predstave i ostala kulturna dešavanja koja se odvijaju u gradu. Sada je pristup informacijama o kulturnim događajima jednostavniji nego ikad prije, što omogućava građanima da planiraju svoje aktivnosti u skladu sa svojim interesovanjima.

Istaknuta je važnost ovog novog vida komunikacije sa građanima, jer pruža otvoren i transparentan kanal za informisanje i učešće u kulturnim dešavanjima. Sa samo nekoliko klikova, građani Danilovgrada mogu pristupiti svim relevantnim informacijama i planirati svoje slobodno vrijeme u skladu sa kulturnim događajima koji ih zanimaju.

Pored toga, Centar za kulturu Danilovgrad takođe je prisutan na društvenim mrežama kako bi dodatno olakšao komunikaciju sa svojom publikom. Građani se pozivaju da prate Centar na Facebooku i Instagramu putem profila @czkdanilovgrad i @centar__za_kulturu_danilovgrad kako bi bili u toku sa najnovijim vijestima, događajima i aktivnostima.

Dodatno, za one koji preferiraju direktnu komunikaciju, Centar za kulturu Danilovgrad takođe ima i Viber zajednicu, gdje članovi mogu primati obavještenja i najave o kulturnim dešavanjima putem aplikacije. Da biste se pridružili ovoj zajednici, jednostavno kliknite na sledeći link “Centar za kulturu Danilovgrad” i pridružite se.

Ovaj novi digitalni korak koji je napravio Centar za kulturu Danilovgrad predstavlja svojevrsnu revoluciju u načinu na koji građani pristupaju i učestvuju u kulturnim dešavanjima u svom gradu. Kroz njihov sajt i prisustvo na društvenim mrežama, kulturna scena Danilovgrada postaje još dostupnija i inkluzivnija, otvarajući vrata bogatstvu kulturnih iskustava za sve građane.

Kultura

Knjige koje svjedoče o stradanju bratstva Kadića

Udruženje Bjelopavlića ,,Bijeli Pavle” Danilovgrad, Odbor Matice srpske u Danilovgradu i Fondacija Bratsva Kadića Danilovgrad i Beograd predstaviće knjige: ,,Kadići od Bovana do naših dana“, čiji su autori: Milan Stojović i Milorad Dudi Kadić, ,,Zeko Mali“, autora Buda Simonovića i ,,Bovanice“ čiji je autor Milan Stojović.

O knjigama će govoriti prof. dr Boris Brajović, dr Žarko Leković i autori: Budo Simonović, Milan Stojović i Milorad Dudi Kadić. Stihove iz knjiga govore: Ljubisav Hadži Bjelić
i Rajko Palibrk, a uz gusle pjevaju: Slavko Jeknić i Maksim Vojvodić.

Etno pojci: Bojana Radović i Maša Vojvodić.

16. aprila 2024. godine sa početkom u 19 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

Nastavite čitanje

Kultura

Otvorena izložba “Process” u galeriji Umjetničke kolonije u Danilovgradu

U galeriji Umjetničke kolonije otvorena je izložba “Process”, predstavljen je novi vizuelni identitet Umjetničke kolonije Danilovgrad, kao i projekat “ReCulture”.

Na otvaranju izložbe govorili su direktor Kulturnog centra Trebinje i glavni menadžer projekta Miljan Vuković, profesorica na FLU Cetinje mr Adela Zejnilović i potpredsjednica Opštine Danilovgrad Marija Radonjić Ćupić.

Moderator večeri bio je vajar iz Umjetničke kolonije mr Velibor Pavićević.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije