Connect with us

Hronika

Majka tvrdi da je njena kćerka prebijena na Trgu u Danilovgradu

Kako kaže S.R., prema izvještaju ljekara specijaliste u Podgorici, njena kćerka ima brojne povrede kao što su hematomi na glavi, ogrebotine po tijelu, trag ugriza, te je gubila svijest, imala jaku mučninu i glavobolju

Objavljeno

on

Izvor Dan

Tokom incidenta koji se preksinoć dogodio u Danilovgradu povrijeđene su dvije djevojčice, učenice osnovne škole u tom gradu, koje su se potukle na trgu, a njihovi roditelji nakon toga podnijeli prijave policiji. Majka S.R., koja se juče obratila  redakciji dnevnog lista Dan, kazala je da su ljekari u Dječijoj bolnici u Podgorici, gdje je njena kćerka upućena iz Hitne pomoći, konstatovali brojne povrede kao što su hematomi na glavi i ogrebotine po tijelu, kao i ugriz u predjelu desnog ramena sa pripadajućim hematomom. Ona tvrdi da je njena kćerka (14 godina) fizički napadnuta i da ju je druga djevojčica (13 godina) koja je učestvovala u incidentu i prošle godine udarila u školi, nakon čega je, kako tvrdi, dobila jedino ukor.

Majka druge, godinu dana mlađe djevojčice kazala  je da ne želi da se u medijima oglašava povodom incidenta, te da prepušta nadležnim organima da rade svoj posao jer je i ona podnijela prijavu policiji.

Sa druge strane, S.R. ističe da se plaši za bezbjednost svog djeteta kada za nekoliko dana počne školska godina, te da će se zbog toga obratiti upravi škole, od koje će tražiti da zaštiti njenu djecu, kćerku i sina, koji inače uči u odjeljenju sa djevojčicom sa kojom se sukobila njena kćerka.

– Moje dijete je istu noć iz Dječije bolnice upućeno u Urgenti centar na snimanje glave jer je gubila svijest, imala jaku mučninu i glavobolju, koja nije prestajala ni nakon uzimanja lijeka. Bila je potpuno dezorijentisana. Srećom, skener je pokazao da nema potres mozga – ispričala  je Dan-u S.R.

Ona je podnijela prijavu policiji zbog nasilja nad njenim djetetom, ali su joj tamo kazali da trinaestogodišnja djevojčica ne može biti odgovorna ni prekršajno ni krivično, što nije slučaj sa njenom kćerkom, koja je napunila 14 godina.

– Moje dijete nije nikog napalo, već je ona napadnuta, za šta kao dokaz imam i snimak sa telefona djece koja su tome prisustvovala. Moja kćerka je bila na trgu sa svojom drugaricom kada joj je ova djevojčica prišla i rekla joj da je njen drug zove da je pita nešto. Kada je prišla, taj dječak je rekao ovoj djevojčici “tuci je slobodno”, a ona mu je dodala telefon i počela da udara moju kćerku zatvorenom šakom u predjelu glave. Ona je pala od tog udarca, ali je odmah ustala i njih dvije su se potukle. Kada je moja kćerka krenula da bježi odatle, ta djevojčica je potrčala za njom i nakon što ju je stigla opet ju je udarala po glavi, nakon čega je moje dijete ponovo palo na zemlju. Prisutna djeca su navijala i snimala dok je ona tukla i grizla moje dijete, čupala je za kosu… Dok je moje dijete molilo za pomoć, drugarica je pokušala da je odvede, ali je ona ponovo krenula za njom da je bije. Moje dijete je bilo potpuno izbezumljeno – priča S.R.

Prijavu podnijela iz drugog pokušaja

Istu noć sam pokušala da prijavim napad u policiji, ali mi je dežurni policajac kazao da to nije moguće jer sistem nije u funkciji. Tražila sam da to učinim u pisanoj formi, ali mi je kazao da ni to ne može. Nakon što smo čekali sat i po da sistem profunkcioniše, otišli smo. Narednog dana sam se vratila u policiju i podnijela prijavu, ispričala nam je S.R.

Ona napominje da je druga djevojčica njenu kćerku fizički napala i u školi, kada joj ona nije uzvratila, već je to prijavila razrednom starješini.

– Duži vremenski period ona provocira moju kćerku, ali i sina, sa kojim uči u istom odjeljenju – tvrdi S.R.

Advertisement

Hronika

Zbog obljube sa djetetom, Danilovgrađaninu dvije godine zatvora

“Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna” , dodaju iz tog suda

Objavljeno

on

By

Gavel, scales of justice and law books

Apelacioni sud Crne Gore je, nakon sjednice vijeća, odbio kao neosnovanu žalbu branioca optuženog M.Đ. iz Danilovgrada i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici od 26.12.2023, kojom je oglašen krivim zbog produženog krivičnog djela obljuba sa djetetom i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 24.10.2020. do 15.01.2021.godine.

Na taj način presuda je postala pravnosnažna.

“Protiv navedene presude žalbu je izjavio samo branilac optuženog. U žalbi je predložio da se prvostepena presuda ukine i predmet vrati tom sudu na ponovno odlučivanje ili da se optuženi oslobodi od optužbe. Odlučujući o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je prvostepeni sud pravilno i potpuno iz odbrane optuženog i iskaza svjedoka oštećene, utvrdio činjenice o vremenu, mjestu i načinu izvršenja radnji krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret i da je pravilno postupio kada je odbio dokazni predlog odbrane za neposrednim saslušanjem oštećene na glavnom pretresu, na osnovu odredbe člana 93 stav 1 Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, nalaza i mišljenja stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva, kao i izjašnjenje socijalne radnice, cijeneći da za to ne postoje opravdani razlozi”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Kako dodaju, Više državno tužilaštvo nije podnijelo žalbu protiv prvostepene odluke.

“Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite čitanje

Hronika

Danilovgrađanin uhapšen zbog prijetnji Vladislavu Dajkoviću

Objavljeno

on

By

R.P. iz Danilovgrada uhapšen je zbog prijetnji na društvenoj mreži upućenih funkcioneru Glavnog grada i predsjedniku Slobodne Crne Gore Vladislavu Dajkoviću.

Podsjetimo, Dajković je prijavio prijetnje smću koje je, kako tvrdi, dobio nakon izjave da se spomenik Josipu Brozu Titu treba izmjestiti iz Podgorice.

„Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad lišili su slobode lice osumnjičeno za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu V.D“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, sumnja se da je R.P. iz Danilovgrada izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je sa svog profila na jednoj društvenoj mreži uputio oštećenom riječi prijeteće i uvrjedljive sadržine.

„R.P. je po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode i on će istom biti priveden u zakonskom roku na dalju nadležnost“, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije