Connect with us

Ekonomija

Manja rata, lakše do kredita

Gotovinski kredit bez troškova obrade do 30. aprila 2024.

Lovćen banka pripremila je specijalnu ponudu – gotovinski kredit u iznosu do 25000 eura uz rok otplate do 96 mjeseci, bez troškova obrade za kreditne zahtjeve primljene u periodu od 1. marta do 30. aprila 2024. godine. Imajući u vidu da banka ove godine slavi 10 godina uspješnog poslovanja, ova odluka  je samo jedan u nizu raznih benefita koji će u narednom periodu periodu biti omogućeni klijentima.

S obzirom da kreditna sposobnost građana varira iz godine u godinu i da su od strane klijenata česta pitanja upravo u vezi te teme, kreditni referenti banke savjetuju da se, ukoliko građani žele što nižu ratu, rok otplate kredita prilagodi njihovim mogućnostima odnosno trenutnoj kreditnoj sposobnosti, čime su i veće šanse za brzo odobrenje kredita nakon prikupljene dokumentacije.

U nastavku je reprezentativni primjer koji vam može pomoći u donošenju odluke o apliciranju za ovaj kredit: Za iznos kredita od 10.000 EUR i rok otplate 96 mjeseci, kamatne stope na godišnjem nivou iznose: nominalna kamatna stopa (NKS) je 8,45%, efektivna kamatna stopa (EKS) je 8,69%. U obračun efektivne kamatne stope (EKS) uključena je nominalna kamatna stopa, jednokratna naknada za obradu kredita 0% od iznosa kredita (0 EUR), naknada za 1 mjenicu (2 EUR) i naknada za upit u Kreditni registar CBCG (RKB) (3 EUR). Ukupan iznos koji klijent treba da plati je 13797,32 EUR, dok je iznos mjesečnog anuiteta 143,67 EUR. Ukupan iznos koji klijent plaća predstavlja zbir glavnice, ukupne kamate, naknada u vezi sa odobrenjem kredita i troškova mjenice i upita u Kreditni registar. Obavezno sredstvo obezbjeđenja je mjenica i mjenično ovlašćenje korisnika kredita, kao i administrativna zabrana.

U svim filijalama i putem Kontakt centra na tel.br.19993 mogu se dobiti neophodne informacije i savjetodavna podrška u odabiru optimalne ponude i mogućnosti za odobrenje.

Više informacija o gotovinskom kreditu potražite ovdje .

Ekonomija

Sve vrste goriva skuplje od ponoći

Handle pumping gasoline fuel nozzle to refuel. Vehicle fueling facility at petrol station

Eurosuper 95 i 98 skuplji od ponoći., saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Eurosuper 95 i 98 poskupili su dva i tri centa i u narednih 15 dana koštaće 1,62 eura, odnosno 1,66 eura po litru.

Eurodizel je poskupio za cent i koštaće 1,49 eura po litru.

Poskupilo je i lož ulje za cent, pa će naredne dvije sedmice koštati 1,45 eura po litru.

“Saglasno odredbama Uredbe o načinu i visini elemenata na osnovu kojih se formiraju maksimalne cijene naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 22. aprila, a eventualno izmjenjene cijene naftnih derivata važiće od 23. aprila”, piše u saopštenju resora.

Nastavite čitanje

Ekonomija

Nove obuke u organizaciji Opštine Danilovgrad

U okviru implementacije projekta “Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica” koji finansira Evropska Unija kroz program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, Opština Danilovgrad organizuje niz obuka i to:

– Osnove video produkcije u programima VEGAS i PREMIERE – 9. i 10. april 2024. od 10 do 14 časova
– Osnove obrade fotografije u programima PHOTOSHOP i LIGHTING ROOM – 25. i 26. april 2024. od 10 do 14 časova
– Osnove digitalnog marketinga, društvenih mreža i PPC oglašavanja – 15 – 17. jun 2024. od 10 do 14 časova
– Osnove rada na CNC laseru – 28. i 29. jun 2024. od 10 do 14 časova

Znanja i vještine koje će polaznici steći tokom organizovanih obuka omogućiće dalji razvoj njihovih sposobnosti, i proširiti mogućnost zaposlenja u nekoj od navedenih djelatnosti. Za izražavanje interesa potrebno je poslati e-mail na [email protected]

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije