Naslovna - Novosti - Društvo - NVU Rastimo zajedno: ,,Rana prevencija kod djece sa smetnjama u razvoju ranog i predškolskog uzrasta”
NVO Rastimo Zajedno
Slika preuzeta sa Facebook stranice Udruženja

NVU Rastimo zajedno: ,,Rana prevencija kod djece sa smetnjama u razvoju ranog i predškolskog uzrasta”

NVU,, Rastimo zajedno” realizuje projekat ,, Rana prevencija kod djece sa smetnjama u razvoju ranog i predškolskog uzrasta” koji je podržalo Ministarstvo prosvjete.

Tretmane psihologa i defektologa je pohađalo 12. djece različitog kalendarskog uzrasta i sa različitim odstupanjima u razvoju, od onih blažih do težih kombinovanih smetnji.

U ovom periodu rad sa djecom se najviše bazirao na sticanju socijalnih vještina kroz simulaciju najosnovnijih socijalnih situacija. Osim toga, radilo se na usvajanju znanju iz opšte kulture, kao i raznim igrama koje manipulišu sadržajem radne memorije, radi poboljšanja njenog kapaciteta. Takođe, sa djecom predškolskog uzrasta naročita pažnja je posvećena procesu usvajanja govora, korekciji izgovora pojedinih glasova, podsticanju poboljšanja grafomotorike i čitanja. Sa pojedincima, rad je obuhvatao i manipulisanje predmetima kako bi se poboljšala sposobnost koordinacije oko-ruka. – stoji u saopstenju ove nevladine organizacije.

Takođe pogledajte

Danilovgrad bez struje

Bez električne energije djelovi Danilovgrada

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 23. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Crna Gora slavi Dan nezavisnosti

Crna Gora danas obilježava 21. maj-Dan nezavisnosti, kada je prije 13 godina, 2006. na referendumu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: