Connect with us

NVO Sektor

Objavljeni rezulati konkursa za dodjelu kompleta za kućno kompostiranje

Published

on

Woman composting organic kitchen waste
Ilustracija

Organizacija KOD u okviru projekta ,,KOMPOSTIRAJ.DG“ raspisala je ranije javni poziv zainteresovanim građanima i građankama opštine Danilovgrad da se prijave za dodjelu opreme za kompostiranje – kanta i smješa efektivnih mikroorganizama za kompostiranje/ reciklažu ostataka hrane i drugog organskog otpada nastalog u domaćinstvu.

Ovim projektom dodijeliće se 40 kompleta opreme za kompostiranje, a pravo prijave na poziv imali su svi zainteresovani građani koji žive na teritoriji Opštine Danilovgrad.

Organizacija KOD dostavila je budućim korisnicima rezultate konkursa i zamolili sve koji su se prijavili na konkursu da provjere svoja mejl sandučad (inbox ili spam/junk foldere) kako bi dostavili dodatne podatke za potpisivanje Memoranduma o saradnji.

Dodjela kompleta za kompostiranje planirano je za 5. februar, a kao prva lokacija planiran je Kreativni centar na Rsojevici. Ipak, zbog prostornih kapaciteta, dodjela će biti organizovana u Velikoj sali u zgradi Opštine Danilovgrad, o čemu će organizacija KOD blagovremeno obavijestiti sve buduće učesnike projekta.

NVO Sektor

Otvoren javni poziv: Za projekte nevladinih organizacija 35000€

Published

on

By

Opština Danilovgrad raspisala konkurs za Nevladine organizacije

Opština Danilovgrad raspisala konkurs za Nevladine organizacije. Konkurs je otvoren 30 dana od dana raspisivanja odnosno od 20.05.2024. godine.

Detalji javnog poziva se mogu pogledati na sledećem linku

Nastavite čitanje

NVO Sektor

Privedeno jedno lice kod kojeg je pronađen karabin

Published

on

By

Dana 17.05.2024.godine oko 21.30 časova, realizujući svoja operativna saznanja, PS Stanice policije OB Danilovgrad, na lokalnom putu Danilovgrad-Klikovače-Spuž, u mjestu Klikovače, izvršili su kontrolu p.m.v marke “Mercedes Smart” kotorskih reg.oznaka sa kojim je upravljalo lice I. R. rođ.1988.godine, nastanjen u Podgorici.

Izvršenim pregledom vozila, na sjedištu suvozača pronađeno je vatreno oružje puška- karabin bez municije , za koju imenovani ne posjeduje oružni list za držanje.

Takođe , izvršenim alkotestiranjem kod imenovanog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.15 g/kg.

O događaju upoznat DT u ODT u Podgorici koja se izjasnila da se u konkretnom radi o KD NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH MATERIJA iz čl 403 st.1 KZ CG, te da se lice I. R. liši slobode i uz krivičnu prijavu privede u ODT dana 18.05.2024.godine.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije