Naslovna - Novosti - Društvo - POŠTOVANJE PTICAMA
Izvor Gimnazija Petar I Petrovic Njegos

POŠTOVANJE PTICAMA

Projekat JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu „Poštovanje pticama“ realizovan je u saradnji sa OŠ „Vuko Jovović“. Projekat je osmišljen u sklopu Inicijative moje vrijednosti i vrline, Zavoda za školstvo i UNICEF-a, koji su finansijski podržali projekat.

U srijedu, 13. marta u FoRoom-u Gimnazije okupili su se osnovci i gimnazijalci da odaju priznanje pticama i skrenu pažnju na potrebu za odgovornim odnosom prema prirodi. Gimnazijalci su pripremili izložbu crteža, fotografija i kućice za ptice, a njihovi mlađi drugari predstavili su svoje radove nastale kao rezultat održanih radionica na temu „Poruka pticama“.

Ovo zanimljivo druženje svojim recitovanjem uljepšali su učenici Osnovne škole Darija Bulatović I1 pjesmom „Ptičica“, Vuk Mitrović I1 pjesmom Roda u porodilištu, Dragana Radulovića i učenica gimnazije Milena Savić pjesmom Vita Nikolića ,,Moje poštovanje vrapci”.

Učenike osnovne škole i njihove nastavnice i vaspitačice u ime gimnazijalaca pozdravile su učenice gimnazije Ivana Vušković i Nina Matanović (II1). One su u kratkom razgovoru sa mlađim drugarima saznale ko ima pticu za kućnog ljubimca, kako se o njoj brine, da li znaju koje ptice zimi ostaju kod nas…

Kućice za ptice, uz aplauz prisutnih, postavljene su u dvorištu gimnazije, vrtića, osnovne škole i gradskom parku. U postavljanje kućica hrabro se upustio Mato Pavićević, naš domar.

Zahvaljujemo učesnicima u projektu iz osnovne škole: učenicima I1, I3, II1, II4 i VIII2 i njihovim nastavnicama i vaspitačicama Veri Ljumović, Milici Mašulović, Ini Keković, Danijeli Radonjić, Vanji Ivanović, Tanji Pavićević i Veselinki Mašković.

Na realizaciji projekta vrijedno su radili gimnazijalci, članovi volonterskog kluba, članovi kreativne likovne radionice (učenici II, III i IV razreda), članovi foto sekcije, profesori Ljiljana Kolundžić, Jelena Pavićević, Danilo Radoičić, Nadežda Vujašković.

Plakat za projekat osmislio je učenik III4 Stefan Raičević.

Podršku projektu dalo je i Komunalno preduzeće, stavljajući nam na raspolaganje vozilo (sa korpom) kojim smo uspjeli postaviti kućice.

Kako Uprave škola daju punu podršku korisnim i zanimljivim projektima, koordinatorke projekta Nadežda Vujašković i Vera Ljumović najavljuju dalju saradnju i skoru realizaciju još jednog zajedničkog projekta.

Izvor Facebook Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš”

Takođe pogledajte

Traže da se klanica i farma što prije izmjeste iz naselja

Mještani naselja Grbe, nadomak Spuža, zaustavili su juče ujutro na kratko saobraćaj na putu Podgorica–Danilovgrad, …

,,Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju"

Udruženje “Rastimo zajedno”: ,,Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju”

Projekat ,, Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju” je podržan od strane ZZZCG. …

Оставите одговор

%d bloggers like this: